Dicsérik a lengyelek az online kasszarendszer biztonságát

Dicsérik a lengyelek az online kasszarendszer biztonságát

Szigorú biztonsági előírásokat kell teljesíteni a pénztárgépek gyártása során. A titkosítás a legmagasabb szintű, a GSM-kapcsolatot pedig nem tudják hatékonyan lehallgatni – nyilatkozta a lengyel Comp csoport magyarországi projekt- és exportmenedzsere. Tomasz Gawlik szerint a rendszerben az adatátvitelhez nehezebb hozzáférni, mint ha valaki egyenesen a NAV központi adatbázisába próbálna betörni.

A Laurel segít az Alt Cash kasszáinak kijavításában

Szakmai segítséget nyújt a SAM4S kasszák forgalmazójának a Laurel Cégcsoport. Bár a két társaság versenytársa egymásnak a kiskasszák piacán, az online átállásban kialakult helyzet megmentésére a Laurel vállalta a szakmai együttműködést a pénztárgépek kijavítására. Az elkészült pénztárgépet az Alt Cash most újra benyújtja engedélyeztetésre.

Már gyanúsítottjai is vannak a kasszabotránynak

Már gyanúsítottjai is vannak a kasszabotránynak

Két embert gyanúsított meg a rendőrség az online pénztárgépek engedélyezésének ügyében. A Figyelő Online szerint ők az MKEH munkatársai. Mint ismert, a SAM4S NR-300 és S&E NR-300 kasszák visszavonása miatt vesztegetés gyanújával indult eljárás két hete, akkor még ismeretlen tettes ellen.

Pankucsi: 1-2 hónap alatt lezárulhat a kasszacsere

Pankucsi: 1-2 hónap alatt lezárulhat a kasszacsere

Csúszást okozhat az átállásban az Alt Cash és a Japán Cash által forgalmazott online pénztárgépek engedélyének visszavonása, a kormány azonban azon dolgozik, hogy minél előbb megvalósuljon a teljes átállás – mondta az NGM helyettes államtitkára. Pankucsi Zoltán hozzátette, a gyártói kapacitások alapján egy-két hónapon belül lezárulhat a folyamat.

Február 16-ig nyilatkozhatnak a visszavont pénztárgépek megrendelői

Közzétették a NAV felületén azt a rendeletmódosítást, amely ahhoz szükséges, hogy a SAM4S NR-300 és S&E NR-300 kasszák megrendelői ne veszítsék el a befizetett előleget vagy foglalót (ez akár a teljes vételárat is jelentheti.) A visszavont engedélyű gépeket rendelő kereskedőknek új kasszát kell rendelniük február 16-ig, ezután elveszítik a lehetőséget, hogy visszakapják az előleget. Akik már beüzemelték a később visszavont engedélyű gépeket, azoknak új üzembe-helyezési kódot is kell igényelniük. A rendelet teljes szövege itt olvasható.

Be kell jelenteni a NAV-nál, ha a kereskedő csak számlát ad

Be kell jelenteni a NAV-nál, ha a kereskedő csak számlát ad

Az a pénztárgép használatára kötelezett adóalany, aki kötelezettségének számla kibocsátásával tesz eleget, köteles ezt az állami adóhatóságnak az alábbi – nem jogvesztő – határidőig bejelenteni. Aki most kezdi tevékenységét, az a megkezdést követő 5 napon belül, ha már működik a vállalkozás, akkor 2014. február 7-ig adhatja be a regisztrációt a PTGSZLAB adatlapon. Ugyanezen az adatlapon kell bejelenteni, ha az adóalany megszünteti a pénztárgép használatára kötelezett tevékenységeit. A rendelet teljes szövege itt olvasható.

Így készül az online pénztárgép

Így készül az online pénztárgép

Betekinthetett a kulisszák mögé néhány meghívott újságíró a lengyel Comp csoport gyártóbázisain. A Magyarországra szánt online kiskasszák közel egyharmadát, mintegy 60 ezer darabot a cégcsoport leányvállalatai, az Elzab és a Novitus gyártják. A PC World beszámolója szerint a minőségellenőrzésre különösen nagy hangsúlyt fektetnek, a legapróbb gyártási hibákat is kiszűrik.

Versenyt fut egymással az NGM, az Alt Cash és a kereskedők

Versenyt fut egymással az NGM, az Alt Cash és a kereskedők

A minapi tüntetés ellenére az NGM továbbra sem kedvez az Alt Cash-nek, ugyanis a tárca rendelete szerint a cég ügyfelei csak akkor kaphatják vissza az államtól a befizetett előlegeket, ha február 16-ig leszerződnek egy másik forgalmazóval – írja a Népszabadság. Az Alt Cash ma adja be fellebbezését az MKEH-hoz, amelynek 15 napja van a bírálatra. A napilap emellett azt írja, tízezrek bukják el az állami támogatást, mert sokáig halogatták az új pénztárgép megrendelését.