Prior Cash: csupán rémhír a cég eltűnése

Prior Cash: csupán rémhír a cég eltűnése

Elérhetetlennek hitték a megrendelők a Prior Cash Kft-t., és már a cég eltűnését feltételezte a Magyar Nemzet írása, amelyet a Népszabadság online is átvett. Az onlinekassza.hu-nak különösebb nehézség nélkül sikerült beszélnie a céggel, amelynek ügyvezetője elmondta, naponta ezer kasszát telepítenek és minden megrendelést határidőre teljesítenek, ezért a rémhírt keltő cikkekkel szemben eljárást indítanak.

Onlinekassza nélkül kezdi a szezont a szállodák fele

Onlinekassza nélkül kezdi a szezont a szállodák fele

Panaszkodnak a szállodások, hiába rendelkeznek érvényes szerződéssel, nem kaptak megfelelő pénztárgépet a turisztikai szezon kezdetére. A szektor vállalkozásainak mintegy fele nem rendelkezik még NAV-hoz bekötött kasszával, holott nemcsak a központi költségvetésnek, a vállalkozóknak is érdekük lett volna, hogy modern kasszákkal dolgozhassanak. Ma egyébként lejár a támogatás igénybevételének utolsó határideje is, így sokan elveszítik a gépenként 50 ezer forintos állami juttatást is – írja a vg.hu.

NGM: Nincs szó az április 30-ai határidő kitolásáról

NGM: Nincs szó az április 30-ai határidő kitolásáról

Még több tízezer kereskedő nem kötötte be az online pénztárgépeket, holott szerdán lejár az utolsó támogatási határidő is. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szeretné, ha meghosszabbítaná a kormányzat a határidőt, de a szaktárca erre egyelőre nem hajlandó, mondván már kétszer halasztottak. Az eddigi bekötéseken keresztül 247 millió nyugta és számla érkezett az adóhatósághoz, 477 milliárd forint értékben.

Nyolcéves csúcson a februári kereskedelmi forgalom

Nyolcéves csúcsot jelent a belső fogyasztásban, hogy a KSH adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom 6,7 százalékkal haladta meg februárban az egy évvel korábbit – tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kimutatás szerint minden szegmens növekedett, a vegyes kiskereskedelem 8,2 százalékkal, az üzemanyagok forgalma 6,4 százalékkal. A tárca abban bízik, hogy a növekedés a következő hónapokban is folytatódik.

Kiírják az ötödik trafikpályázatot is

Kiírják az ötödik trafikpályázatot is

Hamarosan kiírja az ötödik pályázatot újabb trafikok működtetésére a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Tegnap jelent meg a nyilvános felhívás, május 8-án kiírják a koncessziós pályázatokat. Jelenleg mintegy 5800 trafik működik az országban, de 500 helyen még mindig csak ideiglenesen árusítanak dohányárut. A legutóbbi pályázaton 127 nyertest hirdettek, 18 településen eredménytelen volt a kiírás.

Egy hét múlva elvész a kasszatámogatás

Egy hét múlva elvész a kasszatámogatás

Április 30-ig már csak egy hetük maradt online pénztárgépeik beüzemeltetésére azoknak a kereskedőknek, akiknek még járna az állami támogatás. A csaló Patkós-Cassa ügyfelei, vagy a visszavont engedélyű SAM4S, illetve S&E kasszákat rendelők új pénztárgépre leadott megrendelésdömpingjét a gyártók nem tudták kielégíteni az elmúlt két hónapban. Így több tízezren eleshetnek az állami támogatástól, mivel nincs elég pénztárgép a piacon.

Tartanak a támogatás elvesztésétől Csongrádban

Tartanak a támogatás elvesztésétől Csongrádban

Bizonytalan, hogy megérkeznek-e az online pénztárgépek a kereskedők többségéhez április 30-ig a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete (Kisosz) szerint. Eddig csak a vállalkozók 27 százalékánál helyeztek üzembe onlinekasszát. A kereskedők mintegy 40 százaléka nem biztos abban, hogy sikerül időre beüzemelni a megrendelt kasszákat – írja a delmagyar.hu. A Kisosz azzal sem ért egyet, hogy az adatkapcsolat díját a kereskedőknek kell állniuk.

Célzottan ellenőrzi a NAV az onlinekasszákat

Célzottan ellenőrzi a NAV az onlinekasszákat

Fokozottan ellenőrzi a NAV az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és szabályos működését – derül ki a hatóság közleményéből. Az ellenőrök elsősorban azokat a kereskedőket és vendéglátókat keresik fel, ahol kétséges a szabályszerű számla- és nyugtaadás, vagy gyanítják, hogy a valós forgalomnak nem felel meg az adatszolgáltatás. Egy étteremben már 500 000 forintos bírságot szabtak ki, mert volt ugyan onlinekassza, de nem azzal adtak blokkot. A NAV legfrissebb adata szerint a mai napig 73 116 online pénztárgépet kötöttek be az országban.