Egyeztetésre hív az IVSZ

A pénztárgépek átállításának részleteiről szóló szakmai egyeztetésre várja az érintett vállalatokat az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A beszélgetésre a pénztárgép-forgalmazók és informatikai beszállítók mellett a változás által érintett szektorok nagyvállalati és kkv-képviselőinek részvételére is számítanak. Az eseményen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részéről Vágujhelyi Ferenc, informatikai szakfőigazgató mondja el a tudnivalókat.

Mobilinternetre is szükségük lesz a kereskedőknek

Valószínűleg az összes, vagyis a legújabb pénztárgépeket is le kell majd cserélni Magyarországon, hogy képesek legyenek a folyamatos online kapcsolatra a NAV szervereivel – mondta el az InfoRádiónak adott interjúban Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese. A kereskedőknek mobilinternetes kapcsolatra is szükségük lesz.

Kasszaforradalom a stégeken

Hatalmas változást hozhat a balatoni strandok életébe is a pénztárgépek online bekötése a NAV-hoz, elvileg a vízibicikli-kölcsönzőknek is meg kellene felelniük az előírásnak.

Csúszhat az onlinekassza?

Könnyen elképzelhető, hogy a jelenleg ismert tervezetben szereplő április elseje helyett csak később válik kötelezővé a pénztárgépek online bekötése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Erre utal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter válasza egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére.

Határidőgondokra figyelmeztet az IVSZ

A pénztárgépek NAV-hoz bekötéséről szóló törvény megvalósítását szabályozó rendelettervezet újragondolását szorgalmazza az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A szervezet határidő-módosítást és szakmai konzultációt javasol.

határidő

Onlinekassza: tarthatatlan határidő?

Az üzlettulajdonosok szerint feladja a leckét a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötésének rendeletben meghatározott határideje. A nagy iparági szervezetek többnyire előrelépésként értékelik az onlinekassza projektet, azonban jelzéseik alapján a megvalósításra lényegesen több időre lenne szükség.