Türelmi időt kap, aki eddig is számlázott

Türelmi időt kap, aki eddig is számlázott

Türelmi időt kapnak azok a vállalkozók, akik nem az online pénztárgépre átállás megkerülése miatt döntöttek a számlázó programok használata mellett – közölte Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára. Ezeknek a vállalkozóknak 2015. januárig nem kell hetente adatot szolgáltatniuk. A rendelet módosítása szombaton lépett életbe.

Mindenkinek kérik a határidő meghosszabbítását

Mindenkinek kérik a határidő meghosszabbítását

Hosszabbítsák meg a támogatási határidőt minden vállalkozó számára, akik időben megrendelték a pénztárgépeket – kéri az Online Pénztárgépre Kötelezettek Facebook Közössége. A társaság nyílt levelet írt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek. Bár az Alt Cash, a Japán Cash és a Patkós-Cassa károsultjai megkapták a hosszabbítást, számos olyan vállalkozó van, aki időben rendelt, de nem helyezték üzembe február 28-ig a pénztárgépét. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint több tízezer ilyen kereskedő lehet.

Szigorúan ellenőrzik a számlázást választókat

Szigorúan ellenőrzik a számlázást választókat

Gyűjtenie kell az adatokat mostantól azoknak a cégeknek, amelyek az onlinekassza bevezetése helyett számlával kívánják teljesíteni bizonylat-kibocsátási kötelezettségüket. Az adminisztráció nem lesz könnyű, minden héten be kell küldeni a NAV-nak a számlázási információkat, először március 6-án. A Piac és Profit írása szerint eddig 5700 vállalkozó jelezte, hogy onlinekassza beszerzése helyett inkább számlázással tesz eleget kötelezettségeinek. Az adóhatóság évente ötvenezer próbavásárlással ellenőriz.

Buktak a hírlapárusok a trafikosok miatt

Buktak a hírlapárusok a trafikosok miatt

Nőtt a kiskereskedelmi fogyasztás a KSH adatai szerint, de a kisvállalkozások egyelőre nem érzik a fellendülést. A hírlapárusok például kifejezetten rosszul jártak a dohányboltok rendszerének kialakításával, bevételük harmadát vesztették el. A webáruházak forgalma ugyanakkor 35-40 százalékkal növekedett a vg.hu összeállítása szerint.

Elrontott üzembe helyezés után is igényelhet támogatást

Elrontott üzembe helyezés után is igényelhet támogatást

Közzétette a NAV, hogyan igényelhet támogatást az, aki tévedésből rossz üzembe helyezési kóddal személyesítette meg az online kasszáját. Az igénylés módja, illetve a szükséges dokumentumok leírása a NAV honlapján közölt tájékoztatóban található.

Többször előfordult a regisztráció során, hogy valaki csak később jött rá, jár neki a támogatás, és addigra már igényelt egy kódot, amelynek nem volt támogatási tartalma. Később a felhasználó korrigálta az igénylést, így kapott egy olyat is, amellyel már járt a legfeljebb 50 ezer forint. Volt arra is példa, hogy a kódok összekeveredtek, és mégsem a támogatott számsorral személyesítették meg a pénztárgépet. Az ilyen hibák korrigálhatók a tájékoztatóban leírt módon.

Vámos György határidőt hosszabbítana

Vámos György határidőt hosszabbítana

Holnap lejár az onlinekasszák 50 ezer forintos állami támogatására kijelölt határidő. Több tízezer kiskereskedő járhat rosszul, hiszen csak hozzávetőleg 50 ezer darab online pénztárgépet helyeztek üzembe, ebből mintegy 100 ezer darab pénztárgép után járna az állami támogatás. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a határidő módosítását szeretné elérni.

Pénteken lejár a támogatási határidő

Pénteken lejár a támogatási határidő

Már csak február 28-ig igényelhetnek állami támogatást az online pénztárgépek vásárlásához azok a kereskedők, akik betartották a korábbi rendelési határidőket – írta az MTI. Az átállás folyamatát a Patkós-Cassa csalási botránya, valamint az Alt Cash és a Japán Cash engedélyeinek visszavonása is súlyosan hátráltatta.