Jól halad a nagykasszák átállása

Jól halad a nagykasszák átállása

Jó ütemben halad az áruházláncok kasszáinak bekötése a NAV szerverére, de a 2014-es év közepéig így is eltarthat a teljes átállás. A PC-s rendszerek esetében más, összetettebb kihívásoknak kell megfelelni, mint a kiskasszáknál – mondja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Nemcsak a pénztárgépek, hanem a telekommunikációs hálózat tesztje is zajlik. Az áruházlánci bekötések során a műszaki feltételek mellett a kereskedelmi logika követelményeinek is meg kell feleltetni a rendszereket.

Beismerő vallomást tett a Patkós-Cassa tulajdonosa

Beismerő vallomást tett a Patkós-Cassa tulajdonosa

Előzetes letartóztatásba helyezték hétvégén a Patkós-Cassa Kft. alapító tagját. A cég még tavaly év végén több száz kereskedőtől felvette az előleget az online kasszákra, azonban a pénztárgépek kiszállítása már nem történt meg. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és azt állítja, nem ismerte üzlettársait, őt csak a cégalapítással bízták meg.

Újabb szabályok a visszavont engedélyű gépek rendelőinek

Újabb szabályok a visszavont engedélyű gépek rendelőinek

Nem lehet duplán visszaigényelni a támogatást és az előleget a visszavont kasszák után. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tudomására jutott, hogy a korábban forgalmazott, visszavont engedélyű online pénztárgépek egyes megrendelőinek a korábbi forgalmazó a vételárat visszatéríti – írja a hatóság közleménye. Haladéktalanul be kell jelenteni írásban, ha valaki visszakapta a befizetett összeget a forgalmazótól.

Hárommilliárd lehet a kártalanítás a visszavont kasszák miatt

Hárommilliárd lehet a kártalanítás a visszavont kasszák miatt

Legfeljebb 3 milliárd forintba kerülhet az államnak a visszavont engedélyű pénztárgépeket megrendelők követelésének átvállalása, de a kifizetett összeg egy része, vagy akár egésze a későbbiekben megtérülhet – válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI kérdésére. Azt is kártalanítják, aki már kifizette a teljes vételárat.

Csökkenti az adminisztrációs terheket az online pénztárgép

Csökkenti az adminisztrációs terheket az online pénztárgép

Lassíthatja az üzletmenetet, ha valaki pénztárgép helyett számlázással teljesíti a nyugta kibocsátási kötelezettségét. A gépi nyugtaadásra kötelezett vállalkozók bármikor dönthetnek az online kasszák mellett, akkor azonnal mentesülnek a számlázáshoz kapcsolódó bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettség alól – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Elfogták a Patkós-Cassa vezetőjét

Elfogták a Patkós-Cassa vezetőjét

Szerdán őrizetbe vették a Patkós-Cassa vezetőjét Kismaroson. A cég viszonteladóként több száz megrendelőtől vett át előleget online pénztárgépekre, a kereskedők azonban a gépet nem kapták meg, a vállalkozás elérhetetlenné vált és a vezetője is eltűnt.

NGM: Van kassza a szállodáknak

NGM: Van kassza a szállodáknak

Nincs fennakadás a szállodaiparban a Nemzetgazdasági Minisztérium információi szerint. Már több olyan engedélyezett pénztárgéptípus is van, amely a szállodai alkalmazásokat kezeli. Mindezt arra reagálva közölték, hogy a vendéglátók szerint betarthatatlan az átállásról szóló rendelet. Számos panzióban jelenleg online kiskasszával tesznek eleget a nyugtaadási kötelezettségüknek.

Mindenki rendelt új kasszát a SAM4S és S&E helyett

Mindenki rendelt új kasszát a SAM4S és S&E helyett

Mindenki megrendelte új pénztárgépét a betiltott SAM4S és S&E kasszák helyett – tudósít az MTI a NAV sajtótájékoztatójáról. Néhány hónapon belül mindenkitől érkezhetnek a forgalmi adatok, de már eddig is 30 millió információhoz jutott a hatóság. A legfrissebb adatok szerint már 47 ezer kassza működik online kapcsolatban a NAV-val, amelynek révén már nyártól számítanak számottevő bevétel-növekedésre.