Tévedés esetén is jár a támogatás

Tévedés esetén is jár a támogatás

Jár az állami támogatás akkor is, ha tévedésből nem a támogatásra jogosító kódot adtuk át a pénztárgép beüzemelőjének, vagy a beszerelő nem a támogatásra jogosító kódot használta fel. Az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg – írta az MTI.

Segít a kormány a Patkós-Cassa károsultjainak is

Segít a kormány a Patkós-Cassa károsultjainak is

Átvállalja a kormány a Patkós-Cassa károsultjainak befizetéseit, és jogi úton lép fel az eltűnt céggel szemben – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel. A befizetett előleggel, illetve a teljes vételárral kereket oldó cégvezető károsultjai február 24-ig jelezhetik igényüket. Információink szerint 632 károsultja van az ügynek.

A NAV akár azt is láthatja, ki, mit csinál egy szállodában

A NAV akár azt is láthatja, ki, mit csinál egy szállodában

Felzúdulást keltett a szállodások körében egy januári NGM rendelet. Ennek betartásához ugyanis nemcsak a kiskasszákat kell lecserélni, de a központi rendszerek működését is alkalmassá kell tenni online adatszolgáltatásra. Február 28-tól már olyan részletességű jelentést kellene küldeniük, amely tartalmazza, mikor, milyen szolgáltatásokat vettek igénybe a vendégek. Az üzemeltetők szerint technikailag kivitelezhetetlen az átállás, másrészt adatvédelmi problémákat is felvet, ugyanis információt szereznek a hatóságok, hogy a vendég milyen egészségügyi kezelésen vett részt, illetve megismerik a fogyasztási szokásait.

Fontos tájékoztató a visszavont engedélyű gépek megrendelőinek

Hamarosan lejár a február 17-i határidő, amíg az államtól kérni lehet a visszavont kasszák után befizetett előleget – figyelmeztet a NAV. Ezt akkor lehet megtenni, ha valaki a határidőig lead megrendelést engedélyezett online pénztárgépre. A NAV honlapján közzétett tájékoztató arra is ad útmutatást, hogyan módosíthatja megrendelését, aki időközben rájött, hogy nem a számára megfelelő kasszát rendelte. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

Már ellenőriz a NAV a kasszák adatai alapján

Már ellenőriz a NAV a kasszák adatai alapján

Megkezdte a NAV az ellenőrzéseket az online pénztárgépek adatai alapján. Most már több mint 40 ezer pénztárgép ontja az adatokat, de az elektronikus naplós gépek havi információi alapján is elkezdődtek a célzott ellenőrzések – írja a Napi Gazdaság. Nemcsak a bevételi adatokkal lehet lebukni, többek között arról is árulkodik a gép, hány alkalmazott van a boltban.

Feladta a küzdelmet a Japán Cash

Nem harcol tovább engedélyért az S&E NR-300 kassza forgalmazója, a Japán Cash Company Kft. Erről a cég ügyvezetője tájékoztatta partnereit és ígérték, az előlegeket visszafizetik, mindenkit kártalanítanak. A döntés még azelőtt megszületett, hogy a MKEH szerdán ismét elutasította az Alt Cash próbálkozását a hasonló gépeinek engedélyeztetésére.

Újra elutasította az MKEH az Alt Cash engedélyeit

Újra elutasította az MKEH az Alt Cash engedélyeit

Elutasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) az Alt Cash-nek az NR-300-as, 240-es és 440-es online pénztárgépekre benyújtott újabb kérelmeit – írja az MTI. Gyorsított eljárásra nincs lehetőség, ezért a korábbi Alt Cash ügyfeleknek mindenképpen másik kasszát kell rendelniük február 16-ig, hogy a befizetett előleget, és az állami támogatást ne veszítsék el.

Elvész a támogatás február 28-a után

Elvész a támogatás február 28-a után

Mindenáron üzembe kell helyezni az új kasszát február 28-ig, az állami támogatás csak azokra a pénztárgépekre jár, amelyeket a határidőig bekötöttek – mondta Vágujhelyi Ferenc, a NAV informatikai alelnöke tegnap egy szakmai konferencián. Az alelnök azt a műszaki aggályt nem tartja megalapozottnak, hogy a pénzkazettát nem kell hozzárendelni a kasszához.