Megégtek a szolisok az ellenőrzéseken

Megégtek a szolisok az ellenőrzéseken

Különféle szabálytalanságok miatt több mint 170 millió forint büntetést szabott ki masszőrökre, fogyasztószalonokra, fürdőkre és szoláriumokra a NAV az elmúlt 16 hónapban – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a Magyar Időknek.

Tisztult a Nagybani Piac forgalma

Tisztult a Nagybani Piac forgalma

Az EKÁER ellenőrzések hatására a Budapesti Nagybani Piac kereskedőinek áfabevallásaiban egy év alatt több mint 748 millió forinttal nőtt a befizetendő áfa összege, miközben a visszaigényelhető összeg a korábbi felére csökkent.

Családi cigiraktárat buktatott le a NAV

Több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és 60 kg vágott dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy ellenőrzéskor egy budapesti családi ház udvarán és három, szállításra készen álló személyautóba pakolva. Az ügyben orgazdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Ellenőrzi a NAV a virágosokat

Ellenőrzi a NAV a virágosokat

Az EKÁER adatai szerint a Magyarországon értékesített vágott virág több mint nyolcvan százaléka Hollandiából származik, a kivitel hetvenkét százaléka pedig Ausztriába irányul. A NAV figyelemmel kíséri a szektorban tevékenykedő vállalkozásokat és szankcionálja a szabálytalanságokat.

Cégtemetőkre vadászik a NAV

Cégtemetőkre vadászik a NAV

A NAV szerint idén a cégtemetőkkel üzletelő vállalkozások és a székhelyszolgáltatók jelenthetnek kockázatot az aktuális gazdasági folyamatokra, kiemelt adóhatósági figyelemre számíthatnak azok, akik ebben utaznak. Ránéznek a székhelyüket adóoptimalizálás miatt ide-oda rakosgató cégekre is. Rajtuk kívül elsősorban a húsosokra, az építőiparra, a jövedéki termékesekre figyel a NAV – írja a hvg.hu.

Két év, 170 ezer ellenőrzés, 2,5 milliárd bírság

Két év, 170 ezer ellenőrzés, 2,5 milliárd bírság

Nem lazsált a hatóság: két év alatt 170 ezer alkalommal ellenőrizte az online pénztárgépek működését, eddig mintegy 2,5 milliárdos büntetést szabtak ki. Az ellenőrzések intenzitása 2015-ben fokozódott: míg 2014-ben 70 ezer, tavaly már 100 ezer alkalommal vizsgálódott a NAV – írja a Magyar Idők.

Belecsapott a NAV a pacalba

Belecsapott a NAV a pacalba

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy tonna, Ausztriából érkezett, jelöletlen eredetű pacalt foglaltak le az M1-es autópálya komáromi szakaszán a napokban – közölte a NAV az MTI-vel.