Gyanúsan olcsó volt a tej

Gyanúsan olcsó volt a tej

Az uniós áfaszabályok kijátszásával hozott forgalomba Szlovákiából származó tejet az a céghálózat, amelyet a NAV adóellenőrei göngyölítettek fel Budapesten. Az esetet feltáró adóigazgatóság feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál bűncselekmény gyanúja miatt – tájékoztatta az onlinekassza.hu-t az adóhatóság.

Online kasszák: 200 milliárdos pluszbevétel

Online kasszák: 200 milliárdos pluszbevétel

Az online kasszarendszer 200 milliárd forint plusz áfabevételt hoz az államnak. Ez annyit jelent, hogy több mint ezermilliárdos forgalom vált láthatóvá, ami a teljes tavalyi kereskedelmi bevételnek több mint a tizede. Így nem meglepő, ha a kereskedelem szárnyalását mutatják a statisztikák - írja a VG.hu.

Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma

Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma

Megugró áfabevétel, több adózó vállalkozás és több százmilliós bírság − összesítette a NAV a belvárosi vendéglátóhelyek ellenőrzésének és az online pénztárgépek bevezetésének eredményeit. Az adóhatóság továbbra sem pihen, a turistaszezon újabb ellenőrzéseket hoz − írja a Napi.hu.

Egymillió eurós bankszámlákat zárolt a NAV

Egymillió eurós bankszámlákat zárolt a NAV

Több mint egymillió eurós pénzmozgás volt azokon a bankszámlákon, amelyeket zárolt a NAV, hogy megakadályozza az esetleges vagyonkimentést. A gyanús pénzmozgás miatti eljárást a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodája kezdeményezte. Hasonló vizsgálatok nyomán idén már 4,4 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg a fővárosi revizorok – tájékoztatott a hatóság.

Drónokkal vadászik a NAV a cigicsempészekre

Drónokkal vadászik a NAV a cigicsempészekre

A NAV 19,79 millió forintos szerződést kötött egy céggel pilóta nélküli repülő eszköz beszerzésére, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A drónokat uniós forrásból vásárolta az adóhivatal és azokat a cigarettacsempészet elleni küzdelemben használják fel. Az Európai Unió támogatja a bűnüldözési módszerek fejlesztését, így rendszeresen írnak ki ilyen témájú pályázatokat, válaszolta az Origo érdeklődésére a NAV.

Adózatlan cipőszállítmányt rejtett a kamion

Adózatlan cipőszállítmányt rejtett a kamion

Mintegy 25 ezer pár cipőt foglalt le a fővárosban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mivel egy frissen alakult kft. nem fizetett áfát. A 20 millió forint értékű áruval megrakott kamionra egy másik EU-tagország hatósága hívta fel a NAV figyelmét, továbbá az is gyanút keltett, hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) nem jelentették be a fuvart.

Európa legnagyobb illegális cigigyárát számolták fel

Európa legnagyobb illegális cigigyárát számolták fel

Európa eddigi legnagyobb illegális cigarettagyárát számolták fel Vecsésen – jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai keddi sajtótájékoztatójukon. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.

Egész IFA-t is találtak az illegális fémtelepen

Illegális fémtelepet számoltak fel Halásztelken a NAV ellenőrei, a fogás több mint két tonna ismeretlen eredetű fémtárgy. A telep tulajdonosa közúti ellenőrzés közben bukott le. A pénzügyőrök Halásztelken állítottak meg egy tehergépkocsit, amelyben igazoltatás közben rézzel bevont alumíniumkábeleket találtak – tájékoztatott a NAV sajtóiroda.