A pofátlanság csúcsa: Hamisítják a NAV weboldalát is

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése – figyelmeztet az adóhatóság.

Milliárdos áfacsaló banda bukott meg

Lelepleztek a NAV nyomozói egy áfacsaló hálózatot, amely papíron utaztatott elektronikai cikkeket. A gyanú szerint 3 milliárd forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul, összesen mintegy 80 milliárd értékben forgalmaztak árut legálisan és feketén. A csoport 12 tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság – jelentette be az adóhatóság.

Webáruházaknál nyomoz a NAV

Facebookos jelzések és a Technet híroldal beszámolói szerint formálódik az ország egyik legnagyobb elektronikus kereskedelmi botránya. Először azt jelezték a közösségi hálón, hogy több online bolt elérhetetlenné vált – írta a propeller.hu. A bemutatoterem.hu azóta újra működik, .net domain alatt. A háttérben az áll, hogy a NAV nyomozói kiszálltak a szerverparkba és órákon át másolták a webáruházak adatait.

Most kell nyilatkozni az adókedvezményekről

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, idén milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk. Amennyiben ugyanis hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat, januári bérüket a dolgozók már ennek megfelelően kapják – figyelmeztet a NAV.

Legalább 500 áldozata van a Tesconál a szigorításoknak

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik ma a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak − közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel. A leépítést a kereskedelmi szektort sújtó törvényi változások indokolják, ugyanis az üzletláncot nyereségessé kell tenni.

Egymillióba is kerülhet a feledékenység

Egymillióba is kerülhet a feledékenység

Tipikus hibákat követnek el a kereskedők az online pénztárgépek használatakor – figyelmeztet a NAV adószakmai sajtóirodájának vezetője. Miután szeptember 1-től már csak online kassza működhet az erre kötelezett vállalkozásoknál, az adóhatóság összegyűjtötte, mik a legjellemzőbb kezelői hibák, ezzel a jóhiszemű felhasználókat szeretnék megóvni a büntetésektől. A bírság egyéni vállalkozók esetében 500 ezer, cégeknél 1 millió forint is lehet.

Ötvenmilliárddal több áfa érkezett be a problémás területekről

Ötvenmilliárddal több áfa érkezett be a problémás területekről

Nagyjából ötvenmilliárd forinttal több áfabefizetés érkezett tavalyhoz képest a kereskedelem olyan területeiről, amelyekben korábban jellemző volt a feketézés − írta a Magyar Nemzet. A teljes áfabevétel így 175 milliárddal nőtt. Szakértők egyetértenek abban, hogy a fehéredés egyik oka az online pénztárgépek bevezetése. Az NGM helyettes államtitkára szerint hamarosan megszületik a döntés arról, mikor bővül az online kasszák használatára kötelezett vállalkozók köre.

Fekete műmellekkel bukott meg a sebész

Fekete műmellekkel bukott meg a sebész

A meghökkentő, álcázott adóellenőrzések korát éljük. A kreatív ellenőrzések folyamatosak, és nem egyszer szórakoztatók a kívülállók számára. Ezekből készítette alábbi összeállítását a Bors online. Ebből kiderül, senki nincs biztonságban: akár plasztikázásra váró cicababának vagy éppen iszákos munkásnak is kiadhatják magukat a NAV ellenőrei.