Adózatlan cipőszállítmányt rejtett a kamion

Adózatlan cipőszállítmányt rejtett a kamion

Mintegy 25 ezer pár cipőt foglalt le a fővárosban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mivel egy frissen alakult kft. nem fizetett áfát. A 20 millió forint értékű áruval megrakott kamionra egy másik EU-tagország hatósága hívta fel a NAV figyelmét, továbbá az is gyanút keltett, hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) nem jelentették be a fuvart.

Európa legnagyobb illegális cigigyárát számolták fel

Európa legnagyobb illegális cigigyárát számolták fel

Európa eddigi legnagyobb illegális cigarettagyárát számolták fel Vecsésen – jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai keddi sajtótájékoztatójukon. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.

Egész IFA-t is találtak az illegális fémtelepen

Illegális fémtelepet számoltak fel Halásztelken a NAV ellenőrei, a fogás több mint két tonna ismeretlen eredetű fémtárgy. A telep tulajdonosa közúti ellenőrzés közben bukott le. A pénzügyőrök Halásztelken állítottak meg egy tehergépkocsit, amelyben igazoltatás közben rézzel bevont alumíniumkábeleket találtak – tájékoztatott a NAV sajtóiroda.

A pofátlanság csúcsa: Hamisítják a NAV weboldalát is

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése – figyelmeztet az adóhatóság.

Milliárdos áfacsaló banda bukott meg

Lelepleztek a NAV nyomozói egy áfacsaló hálózatot, amely papíron utaztatott elektronikai cikkeket. A gyanú szerint 3 milliárd forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul, összesen mintegy 80 milliárd értékben forgalmaztak árut legálisan és feketén. A csoport 12 tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság – jelentette be az adóhatóság.

Webáruházaknál nyomoz a NAV

Facebookos jelzések és a Technet híroldal beszámolói szerint formálódik az ország egyik legnagyobb elektronikus kereskedelmi botránya. Először azt jelezték a közösségi hálón, hogy több online bolt elérhetetlenné vált – írta a propeller.hu. A bemutatoterem.hu azóta újra működik, .net domain alatt. A háttérben az áll, hogy a NAV nyomozói kiszálltak a szerverparkba és órákon át másolták a webáruházak adatait.

Most kell nyilatkozni az adókedvezményekről

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, idén milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk. Amennyiben ugyanis hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat, januári bérüket a dolgozók már ennek megfelelően kapják – figyelmeztet a NAV.

Legalább 500 áldozata van a Tesconál a szigorításoknak

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik ma a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak − közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel. A leépítést a kereskedelmi szektort sújtó törvényi változások indokolják, ugyanis az üzletláncot nyereségessé kell tenni.