Éttermekben razziázott a NAV és a rendőrség

Éttermekben razziázott a NAV és a rendőrség

Razziát tartott a NAV és társszervei a főváros mediterrán ételeket kínáló vendéglőiben, kifőzdéiben. Az onlinekasszák ellenőrzésekor kiderült, nem minden tételt ütnek be a pénztárosok. A bírság százezres nagyságrendű volt, ahol hiányosságot találtak. Az élelmiszerbiztonsági hivatal mintegy 70 kilogramm jelöletlen, vagy lejárt szavatosságú húst, illetve fűszert foglalt le. A vendéglősök további ellenőrzésekre is számíthatnak.

Megbuktak a taxisok és a romkocsmák a tavaszi ellenőrzésen

Megbuktak a taxisok és a romkocsmák a tavaszi ellenőrzésen

Minden ellenőrzött taxis megbukott és a romkocsmák adózási fegyelme is gyenge – tapasztalta a NAV a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az onlinekasszák használatára is kiterjedő akcióban több millió forint bírságot szabtak ki, egy kocsmát pedig 30 napra bezárat az adóhatóság. Kifejezetten ott vizsgálódtak a revizorok, ahol sejthető volt, hogy magas az adóelkerülés aránya – írta a hír24.

Út szélén is behajtja az adót a NAV

Út szélén is behajtja az adót a NAV

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, de sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónap alatt. Az adóhatóságnak év eleje óta van lehetősége arra, hogy lefoglalja a szabálytalanságon kapott teherautók szállítmányát az adótartozás fejében. Eddig mintegy 300 alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök, 250 millió forintot hajtottak be.

Este is ellenőrzi a NAV az onlinekasszákat

Este is ellenőrzi a NAV az onlinekasszákat

Fokozott ellenőrzésekbe kezdett az észak-magyarországi régióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tájékoztatta a testület sajtóreferense az MTI-t. Hétvégén és este is ellenőrzik a boltokat, vendéglátóhelyeket, szervizeket, webáruházakat. Kiemelten figyelnek az online pénztárgépek működésére, vagy arra, hogy szabályosan megrendelték-e a kasszákat azok, akik még nem üzemeltetnek NAV-hoz bekötött pénztárgépet.