Egy nagy-britanniai boltban annyit fizethetünk az élelmiszerekért, amennyit akarunk

Egy nagy-britanniai boltban annyit fizethetünk az élelmiszerekért, amennyit akarunk

Egy brit áruház a fizess, ahogy érzed gyakorlatát követi, és már most rengeteg családon segített, akik anyagi gondokkal küzdenek. Rengeteg ehető élelmiszer megy pocsékba, és ugyanakkor elképesztően sokan éheznek a szegények közül. A királyságban 10 millió tonna friss élelmiszert hajítanak ki évente, amivel 10 focistadiont lehetne teletölteni. Emellett mégis van vagy 400 ezer ember csak London területén, akiknek nem futja rendes ennivalóra és éheznek – írja a greenfo.

37 hónapja csak bővül a kiskereskedelmi forgalom

37 hónapja csak bővül a kiskereskedelmi forgalom

Az előzetes becslésekhez képest nagyobb mértékben, 2,9 százalékkal nőtt éves alapon ez év júliusában a kiskereskedelmi forgalom, így már harminchét hónapja tart a bővülése – írja az Élelmiszer.hu. A javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően a fogyasztás 2003 óta nem látott ütemben bővült 2016 első félévében.

Mindenhol lehessen végre bankkártyával fizetni

Mindenhol lehessen végre bankkártyával fizetni

Úgy tűnik, van olyan téma, amiben egyetért a piac – egy része – és a kormány. A gazdaság további kifehérítése érdekében a kormánynak fokozatosan kötelezővé kell tennie a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban – javasolta egy pénztárgép-forgalmazó. Varga Mihály bejelentése szerint pedig ha nem is kötelezettségre, de támogatásra készül a kormány ez ügyben – írja a Piac&Profit.

Tovább terjeszkedik a Spar

Tovább terjeszkedik a Spar

Újabb Spar üzletek nyílnak országszerte, és a cég 1,6 milliárdot fordít 7 korábbi boltjának megújítására – közölte az MTI-vel a cég kommunikációs igazgatója szerdán a cég legújabb szombathelyi áruházának ünnepélyes megnyitóját követően.

Még bizonytalannak tűnik a Palóc Kft. sorsa

Ma bezártak a bajban lévő CBA-központ boltjai

Szeptember 15-e. Ma bezártak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez tartozó CBA üzletek, amely a lánc teljes keleti központját jelenti. Mintegy 1200 ember válhat munkanélkülivé, ha a vállalat helyzetét nem sikerül konszolidálni, vagy nem talál hamarosan vevőre.

A lengyel kormány is bezárná vasárnap a boltokat – de óvatosabban

A lengyel kormány is bezárná vasárnap a boltokat – de óvatosabban

A nemrég megválasztott lengyel kormány példaként tekint az Orbánizmusra – írja az Index. Ha nyernek, az első között megadóztatják a bankokat, a szupermarketeket és megmentik a devizahiteleseket. Az ismerős lista nem az első eset, hogy a lengyel kormány másolja a Fidesz politikai húzásait. Az egyik legfontosabb különbség, hogy ott 38 millió emberrel teszik ugyanazt.