30 éves Magyarországon a 3M

30 éves Magyarországon a 3M

A 3M idén 30 éve, az elsők között érkezett Kelet-Európába, ma pedig az innováció, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és ‒ többek között ‒ a női egyenjogúság nagykövete a régióban több mint 4400 főt foglalkoztató amerikai multi.

Ezt ajánlja a Nébih a vendéglátósoknak a teraszok újranyitásakor

Várhatóan napokon belül – a szükséges járványvédelmi intézkedések betartása mellett – újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta azokat az élelmiszer-biztonsági és -higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását - tette közzé a Trade magazin online portál.

Így kerüljük el a tömeget a karácsonyi vásárlásnál!

Így kerüljük el a tömeget a karácsonyi vásárlásnál!

Bárki számára ingyenesen használható, online platformon tette közzé a budapesti és Pest megyei plázák, hipermarketek és bevásárlóparkok látogatottsági adatait két hazai cég. A Helix Consulting és a CBRE Magyarország által közösen fejlesztett felület egyszerűen használható, az alkalmazásában csak ki kell választani a számunkra érdekes kereskedelmi egységet. A megjelenő, naponta frissülő táblázat színezése megmutatja, hogy a hét egyes napjain és óráiban mennyire nagy, vagy éppen alacsony az adott bevásárlóközpont forgalma.

Szürke maradt a fekete péntek

Idén november 27-re, a 48. hét végére esett a Magyarországon is sok éve népszerű Black Friday. A technika túlterhelését és a fizikai tömeget elkerülendő sok üzlet már 1-2 héttel korábban meghirdette, illetve több napra, akár hétre elnyújtotta akcióit. A LocSight adatai alapján azonban ez sem segített igazán a korábbiakhoz képest mérsékelt látogatószámon. Az alábbi összesítés csak a fizikai boltokra vonatkozik, a webáruházak a hírek szerint ezzel ellentétes trendet tapasztaltak.

Feketedhet a biztonsági szegmens az újrakezdéssel

Feketedhet a biztonsági szegmens az újrakezdéssel

Huszonöt-harmincezer vagyonőr veszthette el munkáját a koronavírus-járvány kitörése óta, ami az aktív állomány 30-40%-a. Szakértők most arra figyelmeztetnek, hogy a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a rendezvények tömeges újraindulásakor a biztonsági szakma újra a feketefoglalkoztatás útjára léphet, ami a gazdaság egésze mellett magukra a megbízókra is veszélyt jelent.

Ingyen szerviz a kivonuló szolgálatoknak

Ingyen szerviz a kivonuló szolgálatoknak

Országszerte eddig 52 műhelyben tette ingyenessé a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a kórházak ellátásban résztvevő járműveinek soron kívüli javítását az egyik legnagyobb hazai alkatrészellátó. A járvány idejére életre hívott kezdeményezéshez folyamatosan új tagszervizek csatlakoznak.

Ezt rendelik az emberek Európában, és ezt Magyarországon

Az internetes vásárlás jelentősen előtérbe került, mióta a világ lakosságának többsége ideje nagy részét otthon tölti. Az európai ShopAlike új tanulmánya, amelyet a Trade magazin weboldala ismertetett, alaposan megvizsgálta felhasználói online viselkedését a veszélyhelyzet bejelentése óta. A cél az volt, hogy megtalálják, mely termékeket vásárolják a magyarok online. Az eredmény egyértelmű: a magyarok testüket és elméjüket edzik az elkülönítés alatt. De mit vásárolnak?