Több bevételt várnak Karácsonykor a kereskedők

Több bevételt várnak Karácsonykor a kereskedők

Az előzetes számítások szerint decemberben 3-4 százalékkal nőhet az áruházi költés, 775-785 milliárd forintot fordíthatnak a vásárlók élelmiszerekre és különböző iparcikkekre, az üzemanyagot nem számolva − közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség az MTI-vel. Az OKSZ tájékoztatása szerint tavaly 753, tavalyelőtt 719, 2011-ben pedig 710 milliárd forintot költöttek el a vevők decemberben az üzletekben.

Cukorka, rágó lesz a trafikban, de nehezebb újat nyitni

Cukorka, rágó lesz a trafikban, de nehezebb újat nyitni

Több terméket engednek árusítani a dohányboltosoknak a mai törvénymódosítással. Rágógumi, cukorka, mobilfeltöltő-kártya, tömegközlekedési jegy is kerülhet a polcokra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint jelenleg a szükségesnél több dohánybolt üzemel, így indokolt a számuk csökkentése. A koncessziók kiadását 3000 lakoshoz kötik a korábbi 2000 fővel szemben.

Ganz-telep Százmillió értékű hamis áru a razzián

Ganz-telep: Százmillió értékű hamis áru a razzián

Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos ellenőrzést tartott a Ganz-telepen. Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg – közölte a NAV sajtóirodája. A fogyasztóvédők húszféle veszélyes terméket vontak ki a forgalomból, az Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóság munkatársai pedig fél tonna lejárt, sok esetben bűzlő élelmiszert találtak.

Fekete Péntek: letérdelt az Extreme Digital szervere

Fekete Péntek: letérdelt az Extreme Digital szervere

Ma tartják a Fekete Pénteket egyes hazai boltokban, annak ellenére, hogy az USA-ban csak egy hét múlva lesz az őrült leárazásokkal járó vásárlónap. Az amerikai kontinensen kialakult szokás a karácsonyi vásárszezon kezdetét jelzi, jellemzően óriási leárazásokkal, de hazánkban is egyre több kereskedő lát fantáziát ebben a kereskedelmi fogásban. Idén annyian próbáltak élni az akciós lehetőségekkel, hogy az Extreme Digital webáruház szervere már reggel 7 órakor túlterhelődött és összeomlott.

Varga: Veszteséges bolt ne áruljon élelmiszert!

Még tovább szorul a hurok a Magyarországon működő kiskereskedelmi cégek körül. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a tervezett vasárnapi boltbezárás mellett a most elfogadott adótörvényben kikötik, hogy nem árusíthat napi fogyasztási cikkeket olyan cég, amely az előző két évben veszteséges volt – írja a Portfolio.hu. Az indoklás szerint ezzel akarja megakadályozni a kormány a gazdasági erőfölénnyel visszaélést. A javaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be.

Átlagosan 33 ezret költünk karácsonyi ajándékra

Átlagosan 33 ezret költünk karácsonyi ajándékra

Hitelből finanszírozza a magyarok négy százaléka a karácsonyi ajándékok megvásárlását. Előzetes kutatások szerint 33 ezer forint lesz az átlagos költés, ez megegyezik a tavalyival, vagyis a kiskereskedők nem várhatnak lényeges javulást a tavalyihoz képest. Sokan már szeptemberben megkezdték az ajándékok beszerzését, vagy legalábbis előre takarékoskodnak, hogy finanszírozni tudják.

CBA, Coop, Reál: reális a vasárnapi zárás

CBA, Coop, Reál: reális a vasárnapi zárás

Támogatja a vasárnapi zárást a magyar élelmiszerkereskedelem három legnagyobb forgalmú, hazai tulajdonú üzletlánca, a CBA, a Coop és a Reál – közölték a cégek az MTI-vel. A társaságok 2013-ban 1441 milliárdos forgalmat értek el, összesen 77 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Közleményük szerint a zárva tartás miatt nem lennének elbocsátások.

Kasszabiztonság és okos kereskedelem

Kasszabiztonság és okos kereskedelem

A hatékony biztonságtechnika nem költség, hanem befektetés, azok közül is a gyorsan megtérülő fajta, mert a veszteségek csökkentésével javítja a vállalat eredményességét, megelőzi a visszaéléseket és gyorsan felderíthetővé teszi a veszteségek forrását – mutatott rá Bene Krisztián (képünkön), a Justice Security kereskedelmi vezetője a Laurel Retail Konferencián tartott előadásában. Felmérések szerint az ismeretlen eredetű készlethiányok csak tavaly és itthon 100 milliárdos nagyságrendű kárt okoztak.