Tartja bővülési ütemét a kiskereskedelem

Tartja bővülési ütemét a kiskereskedelem

Több mint egy éve tart a kiskereskedelmi forgalom erősödése. Idén augusztusban 2,5 százalékkal, az év első nyolc hónapjában már több mint 5 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest. Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár szerint az, hogy a háztartások fogyasztása tovább élénkült, a kedvező inflációs folyamatok és a fogyasztói bizalom magas szintje mellett a rekordszintű foglalkoztatásnak, a reáljövedelmek bővülésének és a rezsicsökkentésnek is köszönhető.

Új NFC alkalmazás, amely feledékeny autósokon is segít

Új NFC alkalmazás, amely feledékeny autósokon is segít

Az NFC technológia nemcsak az érintésmentes fizetés forradalmát hozza el. Új, magyar fejlesztésű mobil applikációt mutattak be, amely gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit a bevásárlóközpontban vagy autópálya-matricát vásárol. A fejlesztő cég szerint a mobiltelefon, az NFC technológia és a műholdas gépjárművédelem házasítása hamarosan nemcsak a járműiparban könnyíti meg a felhasználók életét.

A kereskedelmet is visszaveti a netadó

A kereskedelmet is visszaveti a netadó

Felháborította az iparági szervezeteket az internetadó terve. Bár az NGM az új teher miatt jövőre 20 milliárd forintos többletbevétellel számolt, ha az új adónemet a jelenleg ismert tervezet szerint vezetnék be, a szolgáltatók ennek tízszeresét fizetnék. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) szerint az internetadó gátolja a gazdasági fejlődést és a növekedést, ezért közvetetten az adóbevételek csökkenéséhez vezet.

Brutális adózás: az ital is chips lesz jövőre

Brutális adózás: az ital is chips lesz jövőre

Meglepően nagy inflációs hatással járhat az alkoholtermékekre kivetett chipsadó, állítják szakértők. A Világgazdaság által megkérdezett elemzők úgy vélik, a kereskedők nem fogják teljes egészében a vásárlókra terhelni az új adót, de a nagy részét a fogyasztók fizetik. Még nem lehet tudni, hogy lesznek-e a trafikok mintájára nemzeti italboltok, ha igen, az újabb jelentős árdrágító tényező. Az italadó mellett az internetadó a legnagyobb érvágás a kereskedelem számára.

Elárverezik a bezárt Óbudai Sütőipari Zrt. üzemi berendezéseit

Elárverezik a bezárt Óbudai Sütőipari Zrt. üzemi berendezéseit

Több mint kétszáz tételre osztották az Óbudai Sütőipari Zrt. berendezéseit, amelyeket felszámolás miatt adnak el. Az értékesítésükre nyílt árverést írtak ki, amelyen helyszíni regisztráció után bárki részt vehet. A termékpalettán olyan eszközök szerepelnek, amelyek nemcsak a sütőipar, de az élelmiszer-, illetve gépipar egyéb területein is hasznosíthatóak.

Újabb hústermékeket tiltottak ki az oroszok

Újabb hústermékeket tiltottak ki az oroszok

A másodlagos marhahústermékek importjának tilalmán túl további állati termékek behozatalát is korlátozza Moszkva az európai uniós tagállamokból Oroszországba – jelentette az RBK orosz hírügynökség. Az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet, a Roszszelhoznadzor azzal indokolta az intézkedést, hogy az Európai Unió tagállamaiból szállított állati termékekben többször kimutatták tiltott és káros anyagok jelenlétét.

Tovább tart a Knorr-Bremse használt eszközeinek árverése

Tovább tart a Knorr-Bremse használt eszközeinek árverése

Meghosszabbított zárási határidővel értékesítik a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. jó minőségű gépeit, eszközeit. Az online árverésre azért kerül sor, mert a cég új telephelyre költözik és a modernizált környezetbe már nem viszik magukkal az összes használt, ám működőképes berendezést. Az aukción 176 tétel szerepel, összesen 58 095 euro kikiáltási áron.

Jó hír almahívőknek: Indul az Apple mobilfizetés

Jó hír almahívőknek: Indul az Apple mobilfizetés

Indul az Apple mobilfizetési rendszere, az Apple Pay, amit az iOS operációs rendszer mai frissítése tesz lehetővé – írta a Napi Gazdaság. Ezzel a lépéssel világszerte ugrásszerűen nőhet az érintésmentes fizetést igénybe vevők száma. A cég együttműködési megállapodást kötött a jelentősebb hitelkártya-szolgáltatókkal és számos multi lánccal is. A szolgáltatás egyelőre az Egyesült Államokban működik, a magyar felhasználóknak erre a lehetőségre még várniuk kell.