Feljelentésre készülnek a TICE ügyfelei

Feljelentésre készülnek a TICE ügyfelei

Sorban jelentkeznek más forgalmazóknál a Timing in Central Europe Kft. elégedetlen ügyfelei, akik információink szerint már a rendőrségi feljelentést fontolgatják. A cég 2013-ban 100 millió fölötti árbevételt ért el, elsősorban a dohányboltos kasszákat forgalmazta. A szakértők ugyan figyelmeztettek, hogy a frissen alakult cégekkel óvatosan kell bánni, hiszen nemcsak megvásárolni kell a kasszákat, de a szerviz, a garancia érvényesítése is fontos. A társaság honlapját azóta törölték, a facebook oldaluk 2013. december 31-én frissült utoljára. A közösségi oldalon szereplő telefonszámot hiába hívtuk.

Kasszacsere után − mégis engedélyt kapott a SAM4S

Kasszacsere után − mégis engedélyt kapott a SAM4S

Újabb felvonáshoz érkezett a SAM4S-saga, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ugyanis engedélyezte a korábban visszavont SAM4S NR300 online pénztárgép új változatát, és egy másik típust is. A kasszákat újratervezték, a két új típus nem azonos azzal, mint amit korábban több tízezren megrendeltek. Bár több fórumon írták a kereskedők, hogy maradt a korábban megrendelt pénztárgépből, és azt beüzemelik, erre nincs lehetőség, csak az új néven forgalmazott kasszák használhatók.

Pink gombákkal segít a Tesco

Pink gombákkal segít a Tesco

A Tesco idén is csatlakozott a mellrák megelőzésért indított, „Go PINK!” szlogennel világszerte ismerté vált kampányhoz. Az akció lényege, hogy ha valaki októberben rózsaszíntálcás kiszerelésű gombát vásárol bármely Tesco áruházban, csomagonként 10 forinttal járul hozzá a Magyar Rákellenes Liga tevékenységének támogatásához. A csiperkegomba rendszeres fogyasztásával aktívan hozzájárulhatunk a mellrák kockázatának csökkentéséhez is.

Kivonul Magyarországról a Tesco?

Kivonul Magyarországról a Tesco?

A Tesco számára az volna a legjobb döntés, ha megválna néhány külföldi, köztük magyarországi érdekeltségétől és erőit a hazai, brit piaci pozíciói megtartására, növelésére fordítaná − legalábbis így látják a Morgan Stanley elemzői. Véleményük szerint 40 százalék az eladás és kivonulás valószínűsége. A Tesco vezetősége egyelőre nem nyilatkozott eladási szándékról.

Zöld energiát kap a CBA 136 üzlete

Zöld energiát kap a CBA 136 üzlete

Megújuló energiát használ hamarosan a CBA 136 üzlete, miután a cég csatlakozott az MVM Partner Zrt. Zöldenergia programjához. Az energiatakarékos megoldásokkal éves szinten több százezer forintos megtakarítás érhető el. A LED-es izzók például feleannyit fogyasztanak, mint a hagyományosak, a hűtők hulladékhőjével pedig vizet lehet melegíteni, vagy télen fűteni – írta az Élelmiszer magazin.

Forró nyár: 15 ezer NAV ellenőrzés

Forró nyár: 15 ezer NAV ellenőrzés

Országosan mintegy 15 ezer ellenőrzést végeztek júliusban és augusztusban a NAV munkatársai, és csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. A mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot. Mindezeken túl 70 esetben alkalmaztak 12 napos üzletbezárást, valamint 6 esetben üzletbezárást helyettesítő bírságot szabtak ki. Akadt olyan vállalkozó, aki a bezárt üzlete mellett újra megnyitott, de az ismételt ellenőrzésen ismét megbukott, így a másik helyiséget is bezáratták.

Itthon is terjed az érintésmentes fizetés

Itthon is terjed az érintésmentes fizetés

Terjed az érintésmentes fizetés hazánkban is, de még többségben van a készpénzforgalom. A szakértő szerint a magyarok nyitottak az újdonságokra, bár eleinte bizalmatlanul fogadták, hogy 5000 forint alatt nem kér személyi azonosítást, vagy PIN kódot a rendszer. Nemzetközi kitekintésben a skandináv országok az érintésmentes fizetés éllovasai, ott a vendéglátásban például kifejezetten rossz néven veszik, ha valaki készpénzzel fizet.

Külföldön nem szeretünk kártyával fizetni

Külföldön nem szeretünk kártyával fizetni

Az idei első félévben mindössze 5,57 millió alkalommal vették elő külföldön bankkártyáikat a hazai banki ügyfelek, ami csaknem az ötödével kevesebb, mint 2013-ban – írja a Világgazdaság. Az üzletekben elköltött összeg nem érte el a 93 milliárd forintot, ami 7 százalékkal kevesebb, mint egy éve. Az adat azért különösen meglepő, mert a Magyar Nemzeti Bank 2010 óta vezetett statisztikái szerint eddig minden évben dinamikusan nőtt a külföldi kártyahasználat gyakorisága és a kártyás vásárlások értéke.