Pikniknek álcázták az ellenőrzést a Városligetben

Pikniknek álcázták az ellenőrzést a Városligetben

Piknikező baráti társaság tagjainak adták ki magukat azok a NAV-ellenőrök, akik nemrégiben VI. és VII. kerületi éttermekből rendeltek ételt és italt a Városligeti tóhoz. Egyik vendéglátóhely sem adott szabályos pénztárgépi nyugtát, ezért megbírságolták őket, de problémák voltak néhány szállító munkaügyi bejelentésével is – tájékoztatta portálunkat a NAV sajtóirodája. A legutóbbi éttermi ellenőrzések után most a kiszállítókról is bebizonyosodott, hogy kevesebb a szabályos ügylet, mint a kifogásolható.

Jól megy a ruhaüzlet, nem kellenek akciók

Jól megy a ruhaüzlet, nem kellenek akciók

Hiába várunk idén nagy leárazási akciókat a ruhaüzletekben. A kereskedőknek jó hír, hogy erősödött a forgalom volumene, de akik olcsó holmikra lestek ősszel, azok csalódhatnak emiatt. Az árusok a jelek szerint nincsenek rászorulva, hogy kedvezményekkel csábítsák a vevőket a nehezebben eladható termékeikhez. A regisztrált bevételek növekedéséhez a kasszacsere is hozzájárult.

Sok dohányt és rejtett kasszát talált a NAV

Sok dohányt és rejtett kasszát talált a NAV

Nem fizette meg egy rokonokból álló társaság a 217 millió forint jövedéki adót a feldolgozásra váró dohány után. A raktárra titkos nyomozás és nemzetközi együttműködés eredményeként találtak rá a NAV pénzügyi nyomozói. A bűnözők röntgengépet is beszereztek, hogy lássák, mit mutat majd a vámosok kamerája. A folyamatosan zajló kasszaellenőrzések során olyan vendéglős bukott meg, aki hónapok óta rendelkezett online kasszával, de az a raktárban porosodott.

Növekedett az online kiskereskedelem forgalma

Növekedett az online kiskereskedelem forgalma

Kiugró eredményt produkált a hazai online kereskedelem. A hat legnagyobb termékkör forgalma április-június időszakban 35 milliárd forint volt, ami 30 százalékkal haladta meg az első negyedévit – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu legfrissebb közös kutatásából. A legnagyobb szelet a műszaki cikkeké volt, ez a szegmens 11,1 milliárd forintot forgalmazott.

Napi Gazdaság: eldőlt, hogy lesznek nemzeti italboltok

Napi Gazdaság: eldőlt, hogy lesznek nemzeti italboltok

Bevezetik a nemzeti italboltok rendszerét, ráadásul gyorsan. A mintát a trafikrendszer jelenti – értesült a Napi Gazdaság. A lap szerint már véglegesítették a koncepciót és jövő évtől be is vezetik, hogy csak erre kijelölt üzletekben lehessen majd szeszesitalt kapni. A kiskereskedelmet alaposan átrajzolhatja az intézkedés, elég arra gondolni, mekkora érvágás volt a dohánytermékek kivonása a hagyományos hálózatból.

Bankkártyával fizet a felhasználók kétharmada

Bankkártyával fizet a felhasználók kétharmada

A bankkártya-tulajdonosok több mint kétharmada részesíti előnyben a kártyás fizetést a készpénzzel szemben - derül ki a CIB Bank reprezentatív felméréséből. A vásárlók készpénzt általában 700 forintos összeg alatt használnak a kasszánál. A kártyahasználók csaknem felének több folyószámlája, 50 százalékuknak pedig több kártyája is van. A legtöbben ismerik az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét és élnek is vele.

Nuku blokk, megy a csekk – újra razzia az ázsiai plázákban

Nuku blokk, megy a csekk – újra razzia az ázsiai plázákban

Nem lélegezhettek fel az ázsiai plázák kereskedői, ugyanis folytatódott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal távol-keleti termékek kereskedelmére fókuszáló ellenőrzési sorozata. A NAV munkatársai az elmúlt szombaton visszatértek a két, korábban már többször is ellenőrzött fővárosi üzletközpontba. A megismételt akcióban sem voltak sokkal fegyelmezettebbek a kereskedők, mint korábban, és újabb milliós adóhátralékot is sikerült behajtani.

Minden évben ellenőrizni kell az online kasszákat − Nőtt a kereskedők felelőssége

Minden évben ellenőrizni kell az online kasszákat − Nőtt a kereskedők felelőssége

Számos változást hoz a kereskedők életében az online pénztárgépek üzemeltetése. Ez nemcsak a napi használatra vonatkozik, hanem a karbantartási, szervizelési szabályokra is. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire kell figyelniük az üzemeltetőknek. Az egyik legfontosabb változás, hogy a rendelet értelmében a pénztárgépnaplót a kereskedő köteles vezetni és megőrizni az adómegállapítási jog elévüléséig. Korábban annak szakszerű kitöltése a szerviz, illetve a forgalmazó feladata volt.