Nincs tiszta lap: Visszamenőleg is vizsgálódik a NAV

Nincs tiszta lap: Visszamenőleg is vizsgálódik a NAV

A kasszacsere határidejének lejárta után a kereskedőket joggal aggasztja, hogy a pénztárgépes adatok alapján csak az aktuális tevékenységüket vizsgálják, vagy összevetik a friss eredményeket a korábbi forgalmi adatokkal. Ekkor ugyanis kiderülhet, hogy valaki korábban eltitkolta a bevételt. Az onlinekassza.hu a NAV szakértőjétől megtudta, hogy a jogszabály alapján az adómegállapítási jog elévüléséig, vagyis 5 évre visszamenőleg vizsgálhatják a kereskedő gazdálkodását. A kasszacsere tehát nem törli el a múlt stiklijeit, sőt, könnyebb lesz feltárni azokat.

Nagy segítség kiskereskedőknek a CHECK szoftver

Nagy segítség kiskereskedőknek a CHECK szoftver

Új lehetőségek nyíltak azok számára, akik az online kasszák beszerzése során PC-hez csatlakoztatható kiskasszát választottak – számol be a keszletvezeto.com. Az oldalon szereplő információk alapján a CHECK szoftverek bármilyen kereskedelmi egységben megkönnyítik a készletezést, a leltározást és átláthatóvá teszik a gazdálkodást.

Síva ritkán megy pénztárosnak − fekete munkáltatók buktak le a kassza miatt

Síva ritkán megy pénztárosnak − fekete munkáltatók buktak le a kassza miatt

Online pénztárgépek buktatták le azokat a munkáltatókat, akik megpróbálták kijátszani a foglalkoztatás szabályait. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai olyan vállalkozásokat ellenőriztek, ahol több online kassza üzemelt, mint ahány alkalmazottat bejelentett a cég. Előfordult, hogy a vállalkozásnak nem volt alkalmazottja, egyszerre mégis több pénztárgép működött a telephelyein.

Tovább hódít a világban az online vásárlás

Tovább hódít a világban az online vásárlás

Világszerte mind több fogyasztó vásárol az interneten 2011 óta megduplázódott azok aránya, akik a neten fogyasztási cikkeket és szórakoztató termékeket szándékoznak vásárolni – derül ki a Nielsen kutatásából. A válaszadók közel fele, 48 százaléka venne repülőjegyet, 46 százalékuk ruházati cikket és 44 százalékuk foglalna szállodai szobát interneten a következő hat hónapban.

Itt az első magyar Bitcoin automata

Itt az első magyar Bitcoin automata

Üzembe helyezték Magyarországon az első bankautomatát, amely a Bitcoin nevű digitális valuta váltására alkalmas. A készüléket hétfőn mutatták be Budapesten, a belvárosi Anker Klubban. A Magyar Nemzeti Bank nemrég leköszönt felügyelőbizottsági tagja szerint a digitális valutának nagy jövője van, ezért jelentős lépés az automata beüzemelése – írja az MTI.

Megbuktak a razzián az ázsiai plázák

Megbuktak a razzián az ázsiai plázák

Iskolakezdésre készülő szülők tömegével együtt a NAV revizorai is ellátogattak két, távol-keleti termékeket árusító üzletközpontba. A mintegy száz ellenőr próbavásárlásokat végzett, majd egyszerre fedték fel kilétüket. Az árusok kétharmadának volt problémája a nyugtaadással, de jelentős adótartozást is sikerült a helyszínen behajtani. Akadtak, akik egy nap kétszer is lebuktak, ők üzletbezárásra számíthatnak.

Pénztárgépek: Egy hét múlva jön a szigor

Pénztárgépek: Egy hét múlva jön a szigor

Egy hét múlva már csak online pénztárgép működhet az országban. Az a vállalkozás, amely elmulasztja a kasszacserét, szeptember 1 után egymilliós bírságra is számíthat és legfeljebb 12 napig tartó üzletbezárás várhat rá. Jelenleg már mintegy 160 ezer online pénztárgép működik a NAV szerverére kötve, és a forgalmazóknál a polcon állnak a kiskasszák, tehát az NGM közleménye szerint a határidő elvileg teljesíthető.

Szépen csenget az online kassza, 100 milliárddal több az áfabevétel

Lényegesen több áfát róttak le idén a kiskereskedők, mint tavaly, a növekmény 106 milliárd forint. Varga Mihály szerint a kedvező folyamat más tényezők mellett az online pénztárgépek bevezetésével is magyarázható. A szakminiszter elmondta, az elektronikus készülékek segítségével eddig 930 millió tranzakcióról szerzett információt az adóhivatal.