Csak méterekkel került távolabb a benzinkúttól a trafik

Kicentizik az új trafikok helyét, miután több száz dohányboltnak el kellett költöznie a plázák, benzinkutak tőszomszédságából. Akadt olyan, amelyet csak néhány méterrel helyeztek odébb a kúttól, így már megfelelt a törvényes feltételeknek – tudósít a bama.hu. Pécsett előfordult, hogy két dohánybolt között pontosan 201 méter volt a távolság.

Csak az OBI barkácsolt jól a bevételekkel

Csak az OBI barkácsolt jól a bevételekkel

Nem tükröződött a kiskereskedelmi forgalom erősödése a barkácsáruházak tavalyi eredményein, sőt mindent összevetve romlott a helyzetük. Az OBI Hungary az egyetlen, amelynek sikerült növelnie árbevételét. Ez valószínűleg azt jelzi, hogy a BricoStore kivonulásával az OBI szerezte meg a piac megüresedő részét – írja a Napi Gazdaság.

Maradhat a kiskereskedőket védő plázastop

Maradhat a kiskereskedőket védő plázastop

Várhatóan meghosszabbítják azt az év végéig érvényben lévő, plázastop néven ismertté vált korlátozást, amelyet az előző Orbán-kormány többek között a kisebb kereskedelmi vállalkozások védelmére vezetett be – értesült a Magyar Nemzet. A Brüsszel által kifogásolt, és kötelezettségszegési eljárás alá vont jogszabály mellett továbbra is kiáll a magyar kabinet.

NGM: nem lesz végső kasszabekötési határidő

NGM: nem lesz végső kasszabekötési határidő

A nemzetgazdasági tárca az onlinekassza.hu kérdésére közölte, nem terveznek végső határidőt kitűzni az onlinekasszák bekötésére. Így a kereskedők akár kivárásra is játszhatnak, hiszen minél később állnak át, annál több bevétel maradhat rejtve a NAV elől. Ugyanakkor máris látszanak az onlinekassza bevezetésének hatásai, a teljes kereskedelmi szektorban már 55 milliárd forinttal nőtt az áfabevétel 2014 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest.

Sikeresen növelte árbevételét és hálózatát a COOP

Sikeresen növelte árbevételét és hálózatát a COOP

Növelte árbevételét a COOP Gazdasági Csoport 2013-ban a kedvezőtlen kereskedelmi környezet ellenére – tudósított a társaság közgyűléséről az élelmiszer.hu. A csoport tavalyi árbevétele 550 milliárd forint volt, 20 milliárddal több az előző évinél. A növekedés azért is figyelemreméltó, mert a dohányárusítás jogát elvesztették a kereskedések, és a vásárlókedv sem nőtt számottevően. A jelenleg 814 ezer fős törzsvásárlói kört rövid időn belül szeretnék egymilliósra bővíteni.

Pertársaságba tömörülnek a költöző trafikosok

Pertársaságba tömörülnek a költöző trafikosok

Pertársaság létrehozását fontolgatják azok a trafikosok, akiknek egy új szabályozás miatt kell bezárniuk boltjukat – írja a Magyar Nemzet Online. Szombattól nem nyithatnak ki a benzinkutakon és a 2500 négyzetméternél nagyobb eladótérrel rendelkező plázákban, illetve hipermarketekben működő dohányboltok. A döntést azzal indokolják, hogy ezeknek a boltoknak nagyon magas a profitjuk, miközben több trafik veszteséges. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára nehezményezi, hogy semmiféle kártérítést sem kapnak a kiebrudalt vállalkozók.

Nem adja fel az OKSZ, az új kormánytól is egyedi elbírálást kér

Nem adja fel az OKSZ, az új kormánytól is egyedi elbírálást kér

Egyedi méltányosság alapján kapják meg a pénztárgépek cseréjéhez járó 50 ezer forintos állami támogatást azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak határidőre a megrendelt géphez - szorgalmazza Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI kérdésére. A károsultakat összefogó ÉRVEK egyesület szerint a kormány nem vette figyelembe a gyártási kapacitást. A Nemzetgazdasági Minisztérium többször is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

Felértékelődnek az ötven feletti vásárlók

Felértékelődnek az ötven feletti vásárlók

A hazai ezüstgeneráció gazdaságilag aktív, pénzügyi helyzete kiegyensúlyozott, megtakarításokkal és biztosítási termékekkel rendelkezik – derül ki a GfK kutatásából. A zsugorodó népességen belül egyre nagyobb arányt képvisel az ötvenen túliak csoportja, ezzel együtt pedig nem elhanyagolhatók a fogyasztási szokásaik sem. Ez a korosztály is dinamikusan halad a digitalizálódás útján, és bár még a mobil eszközök használata terén óvatosabb, körükben az online bankolók aránya megegyezik a fiatal korosztályban mérttel – írja a Trade magazin.