Tavaszi NAV-razzián buktak taxisok, fodrászok, cirkuszosok

Tavaszi NAV-razzián buktak taxisok, fodrászok, cirkuszosok

Befejeződött a NAV tavaszi ellenőrzéssorozata több régióban. Észak-Magyarországon két üzletet bezárattak a szabálytalanságok miatt, és mintegy 20 milliós bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés elsődleges célpontjai a taxisok, fodrászok, könyvkötők voltak. Észak-Alföldön a vándorcirkuszok is a látókörbe kerültek. A régióban több mint 1000 ellenőrzést végeztek, minden ötödiknél szabálytalanságot találtak.

Kétmilliárdost spórolt az állam

Kétmilliárdot spórolt az állam a kasszatámogatás betarthatatlan határidején

Hoppon marad 30-35 ezer vállalkozó a Kisosz elnöke szerint. Antalffy Gábor kimutatása alapján ennyien maradtak le az állami támogatásról, mert nem tudták határidőre bekötni online pénztárgépüket. A Népszava arról ír, hogy ezek a vállalkozók mintegy 40 ezer kasszára kaptak volna támogatást összesen mintegy kétmilliárd forint értékben. A szaktárca szerint korai még számolni, csak június 30-án zárul a támogatások kifizetése.

Bekötötte a Laurel csaknem ezer trafik kasszáját

Bekötötte a Laurel csaknem ezer trafik kasszáját

Végzett a trafikos kasszák NAV-bekötésével a Laurel, a cégcsoport csaknem ezer nemzeti dohányboltban telepített pénztárgépeket. Volt olyan ügyfél, aki önhibáján kívül nem tudott csatlakozni, például mert rablást követtek el az üzletében. Az állami támogatásra jogosultak mindegyikénél befejeződött az átállást február végéig, így senki sem vesztette el a gépenként 50 ezer forintos hozzájárulást.