Szétválik a Reál Hungária

Szétválik a Reál Hungária

Szétválik a Reál Hungária Élelmiszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft. – döntöttek a tulajdonosok szeptember végén. A cél, hogy önálló társaságba kerüljön az ingatlanvagyon, illetve a védjegyek és a domainnevek – írja a Trade Magazin.

CSR-ben a Lidl a legjobb

CSR-ben a Lidl a legjobb

Első helyet szerzett „A legjobb társadalmi felelősségvállalási program (CSR)” kategóriában   Az Év Kereskedője versenyen a Lidl Magyarország – írja a Termékmix. A szakmai zsűri a természeti és társadalmi környezetért tett példamutató és felelős működéséért díjazta az áruházláncot.

Kiadásra került az új online kassza rendelet

Kiadásra került az új online kassza rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, amely szerint egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata az új kötelezetti körre vonatkozóan. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik, de a kis-, és PC alapú kasszák is újraengedélyeztetésen kell, hogy átessenek az engedélyek megtartásához.

Külföldről kell munkaerőt behoznunk

Külföldről kell munkaerőt behoznunk

Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke a Magyar Időknek elmondta, hogy már a versenyképességet is veszélyezteti az élelmiszeriparban tapasztalható munkaerőhiány – írja a 444.hu.