Mindenhol lehessen végre bankkártyával fizetni

Mindenhol lehessen végre bankkártyával fizetni

Úgy tűnik, van olyan téma, amiben egyetért a piac – egy része – és a kormány. A gazdaság további kifehérítése érdekében a kormánynak fokozatosan kötelezővé kell tennie a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban – javasolta egy pénztárgép-forgalmazó. Varga Mihály bejelentése szerint pedig ha nem is kötelezettségre, de támogatásra készül a kormány ez ügyben – írja a Piac&Profit.

Tovább terjeszkedik a Spar

Tovább terjeszkedik a Spar

Újabb Spar üzletek nyílnak országszerte, és a cég 1,6 milliárdot fordít 7 korábbi boltjának megújítására – közölte az MTI-vel a cég kommunikációs igazgatója szerdán a cég legújabb szombathelyi áruházának ünnepélyes megnyitóját követően.

Még bizonytalannak tűnik a Palóc Kft. sorsa

Ma bezártak a bajban lévő CBA-központ boltjai

Szeptember 15-e. Ma bezártak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez tartozó CBA üzletek, amely a lánc teljes keleti központját jelenti. Mintegy 1200 ember válhat munkanélkülivé, ha a vállalat helyzetét nem sikerül konszolidálni, vagy nem talál hamarosan vevőre.

A lengyel kormány is bezárná vasárnap a boltokat – de óvatosabban

A lengyel kormány is bezárná vasárnap a boltokat – de óvatosabban

A nemrég megválasztott lengyel kormány példaként tekint az Orbánizmusra – írja az Index. Ha nyernek, az első között megadóztatják a bankokat, a szupermarketeket és megmentik a devizahiteleseket. Az ismerős lista nem az első eset, hogy a lengyel kormány másolja a Fidesz politikai húzásait. Az egyik legfontosabb különbség, hogy ott 38 millió emberrel teszik ugyanazt.