Milliárdos bírság a kasszák miatt

Milliárdos bírság a kasszák miatt

Csaknem 80 ezer ellenőrzést végeztek tavaly az adóellenőrök az online pénztárgépek működésével összefüggésben – tájékoztatta a NAV a Figyelő Online munkatársát. Az ellenőrzések során 1,2 milliárd forintnyi mulasztási bírságot szabott ki a hivatal, egy vizsgálatra átlagosan 88,7 ezer forint büntetés jutott. 

Tovább nőhet a kiskereskedelem

Tovább nőhet a kiskereskedelem

Folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése az év során az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, ennek okaként elsősorban a nettó reálbérek emelkedését említették. Az előrejelzés szerint a növekedés egész évben kitart.

Sávos bérpótlék is jöhet vasárnap

Sávos bérpótlék is jöhet vasárnap

Két forgatókönyv van terítéken a kereskedelemben dolgozók vasárnapi pótlékáról. Az egyik verzió szerint legyen több mint 100 százalék a pluszjuttatás egységesen, a másik szerint sávosan változzon a mértéke, például délig maradjon a jelenlegi 50, utána emelkedjen 200 százalékra, később pedig akár még magasabbra is – írja a Világgazdaság.

A vasárnap dolgozók követelik a bérpótlékot

A vasárnap dolgozók követelik a bérpótlékot

A boltok vasárnapi, újbóli nyitvatartására vonatkozó szabállyal együtt a kereskedelemben dolgozók vasárnapi pótléka százról ötven százalékra csökkent. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete el akarja érni, hogy a pótlékukat növeljék, így a bevásárlóközpontokban dolgozókét is – írja a kisalfold.hu.

Százával értékesít targoncákat a Tesco

Százával értékesít targoncákat a Tesco

Több mint 100 targoncát ad el a Tesco magyarországi áruházlánca. Az értékesítésre az online árverési formát választották. Ez lehet az év legnépszerűbb internetes műszaki aukciója Magyarországon, hiszen a tapasztalatok szerint a targoncák mindig a legkeresettebb tételek közé tartoztak. Az eszközöket személyesen is megtekinthetik az érdeklődők az árverés zárása előtti napon.

Jól jártak a vasárnap kinyitó boltok

Jól jártak a vasárnap kinyitó boltok

Jól jártak azok a boltok, amelyek éltek a lehetőséggel, és az első szabad vasárnapon azonnal megnyitottak a vásárlók előtt. A rendszerszintű visszaállás a vasárnapi vásárlásra azonban hosszabb folyamat lesz. Várható, hogy hosszabb távon a legkisebb kereskedők járnak rosszul, akik eddig egyedüliként lehettek nyitva a hét utolsó napján.

Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Az egy főre jutó átlagos havi kiadás 8,9 százalékkal nőtt 2015-ben és átlagosan 74 608 forintot tett ki. Olyan tételek, mint a háztartásban elfogyasztott élelmiszerek, a lakásfenntartás és háztartási energia, valamint a közlekedés, a kiadások 59,7 százalékát vitték el – derül ki Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összefoglaló jelentéséből.