Folyamatosan bővül a kiskereskedelem

Az adatokból egyértelműen kitűnik, hogy a lakosság bizalma megvan, hiszen csaknem két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A kereskedelem szempontjából is fontos, hogy az emberek bízzanak a jövőben, mert akkor bátrabban vásárolnak − mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 csatornán. Főként az online kiskereskedelem növekedett.

Tablet segít kiválasztani a lábbelit

Tablet segít kiválasztani a lábbelit

Rendhagyó, a legújabb technikát felhasználó bolt nyílt ma Budapesten. A vásárló nem a polcok, dobozok labirintusában bolyongva keresgél megfelelő cipőt, hanem egy iPad segítségével ismerhetik meg az árukészletet. Kizárólag azokat a cipőket látják, amelyekből biztosan van raktáron a méretükben. Az újítás – amelyet még Nyugat-Európában sem próbáltak ki – ötvözi a személyes és az online vásárlás előnyeit.

Év Boltja: Még várják a nevezéseket

A héten még lehet nevezni az Év Boltja 2015 versenyre. A pályázatot különböző kategóriákban írták ki, kisboltok, diszkontok, szupermarketek, szakboltok, drogériák külön-külön kategóriában nevezhetnek. A cél, hogy megtalálják a legjobb élelmiszert és más, FMCG terméket kínáló üzleteket.

Az új pénztárgépek megvételét is támogatja az állam

Az új pénztárgépek megvételét is támogatja az állam

Állami támogatással számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeket hamarosan kötelez a jogszabály, hogy az adóhivatallal állandó elektronikus kapcsolatban lévő pénztárgépeket szerezzenek be − írja a Napi Gazdaság, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárára hivatkozva. A támogatás összege egyelőre nem ismert. Az eredeti elképzelésekhez képest is bővül a kötelezettek köre, az állatorvosok, fényképészek és a konditermet üzemeltetők is képbe kerültek.

Kötélhúzás: Mégis lesz Spar a benzinkúton

Kötélhúzás: Mégis lesz Spar a benzinkúton

Hiába hoztak rá külön törvényt, az OMV-kutakon létesült Spar Express üzletek továbbra is nyitva lesznek vasárnap, a boltokat a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd. A kormány ugyan nem engedne több kiskaput, mégis létesülnek. Kedden megjelent a vasárnapi zárva tartási törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendelet is.

Betiltják a Spar konténereket is vasárnap

Betiltják a Spar konténereket is vasárnap

Hiába találta fel a Spar a spanyolviaszt a vasárnapi nyitva tartásra, a kormány egy tollvonással keresztülhúzta a számításaikat. Miután benzinkutaknál engedélyezett a vasárnapi árusítás, újabb kis alapterületű boltokat alakítottak ki OMV töltőállomásoknál. A rendeletet azonban úgy változtatta meg a kormányzat, hogy aki nem árul üzemanyagot, az egyebet sem árusíthat a hét utolsó napján.

Targoncát is lehet venni online árverésen

Targoncát is lehet venni online árverésen

Targoncát, raklapemelőt és állványokat is elárverez egy élelmiszer-diszkont áruházlánc. A cég kötelezően lecseréli a 10 évet futott eszközeit, amelyeket online aukción értékesít. A tételek nagy száma miatt a tárgyak több fordulóban kerülnek kalapács alá, az árverés lebonyolításával az Intergavel Aukciósházat bízták meg. A licit első köre március 17-én 10 órakor zárul, előtte van rá lehetőség, hogy az érdeklődők személyesen is megtekintsék a kiválasztott cikkeket.

A vasárnapi lapokat is súlyosan érinti a zárva tartás

A vasárnapi lapokat is súlyosan érinti a zárva tartás

Súlyos csapás a nyomtatott sajtónak a vasárnapi zárva tartás. A példányszámok állandó csökkenése ugyan nem mai keletű probléma, a hipermarketek bezárása azonban visszavetheti az eladásokat. Március 15-től 3200 település helyett csak ezer helyen lehet majd vasárnapi újsághoz jutni − írja az Index.