Árstopos termékek: nem tervez újabb mennyiségi korlátozást a Lidl

A Telex nemrég megírta, hogy karácsony előtt egy héttel korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét az Aldi. A portál ezt követően kérdéseket küldött a Lidlnek is azzal kapcsolatban, hogy terveznek-e hasonló lépést az ünnepek előtt. A válaszból kiderült, korábban a Lidlben is vezettek be korlátozásokat, de ezeket nem tervezik már szigorítani az ünnepek előtt.

Januártól újra meglódulhatnak az élelmiszerárak

A gyártók és a kereskedelmi láncok egyetértenek abban, hogy át kell gondolni a jövőben az élelmiszerekre vonatkozó akciókat, illetve abban is, hogyha a jövőben csökkennek a jelenleg magas alapanyagárak, az élelmiszereké is normalizálódhat némiképp. Januárban azonban minden termékcsoport esetében áremelkedés várható - hangzott ea Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencia kerekasztal-beszélgetésén, melyről a Trade magazin portál is cikket közölt.

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

„Fapadosabb” karácsonyra készül a világ

Az ünnepi vacsorára és ajándékokra is kevesebbet költhet idén a globális lakosság – derül ki az EY 21 000 fő körében végzett nemzetközi felméréséből, amelynek eredményeit a Store Insider portál összegezte. Sokan a költségek és a pazarlás visszafogása érdekében nemcsak az ajándékok számán, hanem az ételek mennyiségén is spórolni fognak.