Tájékoztatóvideókkal készül a Black Friday-re a GVH

Az év végi leértékelések szezonja előtt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) minivideókkal segíti közösségi oldalán a fogyasztókat és vállalkozásokat a tudatos döntéshozatalban, illetve a jogszerű akciók kialakításában. A GVH arra buzdítja a követőit, hogy minél többen osszák meg a tájékoztató videókat, így segítve az ismerősöket - tudatta a növekedés.hu portál.

Lassuló növekedésre számítanak a világgazdaság vezető cégei

Egyre borúlátóbban ítélik meg a globális vállalati szektor szereplői a világgazdasági kilátásokat, és különösen Európában komor a hangulat – áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics napokban ismertetett, negyedik negyedévi globális felmérésében, melyről a Trade magazin portál is beszámolt.

Ez a burgonyaféle és tojásfajta lett hatósági áras

Az e heti kormányinfón derült ki, hogy bővíti a kormány az árstop alá vont élelmiszerek körét a burgonyával és a tojással. A részletszabályozások megjelenéséig rengeteg kérdés adódott ezzel kapcsolatban, az Index cikke azonban igyekszik tisztázni, mely burgonyafajta, illetve a tojás melyik típusa került hatósági árszabályozás alá. 

Már 100 forint egy tojás, de hamar lehet 150 is

A háború, az aszály és a forintgyengülés együttes hatása miatt manapság már heti 20 forintokkal emelkedik az ár, és csak egy dolog állhat a további tojásinfláció útjába: a fogyasztók. Legalább is erre a megállapításra jutott szakértők megkérdezése után a Forbes.hu.

Karácsonyi kilátások: alig valaki tervez többet költeni, mint tavaly

A Gartner piackutató felmérésében az összes megkérdezett vásárlónak csak mintegy tizede nyilatkozott úgy, hogy többet fog költeni az ünnepi időszakban, mint múlt évben - írja a Kosárérték.hu cikkére hivatkozva a Store Insider portál. A kutatás meglehetősen aggasztó képet fest a kereskedelmi szektor előtt álló időszakról. A piackutatásba bevont felhasználók mintegy 28 százaléka tervezi, hogy idén kevesebbet költ az előttünk álló ünnepi bevásárlási szezonban, mint a tavalyi év során.

A chips és a mirelitkrumpli lehetnek a következő hiánycikkek

Egyre több magyar vásárló tapasztalhatja kedvenc boltjában, hogy időszakosan nincs kedvenc chipséből a polcokon, vagy a fagyasztóládákban nem tudja megvenni kedvenc mirelitkrumpliját. A hiba nem a magyar vásárlók fejében van, a Pénzcentrum iparági forrásai szerint ugyanis valóban gondok vannak az ellátási láncban, azt pedig néhány érintett bolt is elismerte a portálnak, hogy időszakosan bizony előfordulhat áruhiány.