Betiltják a Spar konténereket is vasárnap

Betiltják a Spar konténereket is vasárnap

Hiába találta fel a Spar a spanyolviaszt a vasárnapi nyitva tartásra, a kormány egy tollvonással keresztülhúzta a számításaikat. Miután benzinkutaknál engedélyezett a vasárnapi árusítás, újabb kis alapterületű boltokat alakítottak ki OMV töltőállomásoknál. A rendeletet azonban úgy változtatta meg a kormányzat, hogy aki nem árul üzemanyagot, az egyebet sem árusíthat a hét utolsó napján.

Targoncát is lehet venni online árverésen

Targoncát is lehet venni online árverésen

Targoncát, raklapemelőt és állványokat is elárverez egy élelmiszer-diszkont áruházlánc. A cég kötelezően lecseréli a 10 évet futott eszközeit, amelyeket online aukción értékesít. A tételek nagy száma miatt a tárgyak több fordulóban kerülnek kalapács alá, az árverés lebonyolításával az Intergavel Aukciósházat bízták meg. A licit első köre március 17-én 10 órakor zárul, előtte van rá lehetőség, hogy az érdeklődők személyesen is megtekintsék a kiválasztott cikkeket.

A vasárnapi lapokat is súlyosan érinti a zárva tartás

A vasárnapi lapokat is súlyosan érinti a zárva tartás

Súlyos csapás a nyomtatott sajtónak a vasárnapi zárva tartás. A példányszámok állandó csökkenése ugyan nem mai keletű probléma, a hipermarketek bezárása azonban visszavetheti az eladásokat. Március 15-től 3200 település helyett csak ezer helyen lehet majd vasárnapi újsághoz jutni − írja az Index.

Nyitva maradnak vasárnap a plázák

Nyitva maradnak vasárnap a plázák

Az ország bevásárlóközpontjainak többsége nem zár majd be vasárnaponként – tudta meg a Napi Gazdaság. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége felmérte, mely plázák lesznek nyitva március 15-én. Fontos tényező, hogy működik-e mozi az épületben, az ugyanis rentábilissá tudja tenni a működést akkor is, ha a kereskedelmi egységek zárva maradnak.

Éjszakába menekülhetnek a kisebb üzletek

Éjszakába menekülhetnek a kisebb üzletek

Kicsit puhíthatja a kormány a zárva tartási szabályokat a hétköznapokon. Nem csak a legkisebb, de a közepes üzletek is működhetnek éjjel-nappaliként. A vasárnapi zárva tartásban csak pici engedményeket tesznek a részletszabályok, miközben továbbra sem világos, mi lesz az online rendelések házhozszállításával.

Működnek a csekkbefizető automaták

Működnek a csekkbefizető automaták

Hétfőtől az országban húsz helyen, bevásárlóközpontokban, illetve postákon működnek csekkbefizető automaták – közölte a Magyar Posta Zrt. hétfőn. Egyelőre csak géppel kitöltött csekket lehet feladni és kártyával fizetni, de később lehetőség lesz kézzel írott csekk beolvasására is.

Ötből négy netező vásárol online

Ötből négy netező vásárol online

A rendszeresen netezők vásárlásra is előszeretettel használják a világhálót, 81 százalékuk legalább egyszer vásárolt online az elmúlt évben. A Kutató Centrum felmérése szerint a netes vásárlók többsége már nem utasítja el a bankkártyás fizetést, és legtöbbször a magas szállítási díjak miatt állnak el vételi szándékuktól.

Fókuszt vált a Laurel

Az ország piacvezető kassza- és retail szolgáltatója a pénztárgépek online átállításával a szokásos terhelésének többszörösén üzemelt 2014-ben, de idén visszatér a „normál üzemhez” és a továbbiakban elsősorban a szektorhoz kapcsolódó innovációkra koncentrál.