Népszabadság: Orvos, fodrász, kozmetikus is kaszakötelezett lehet

Népszabadság: Orvos, fodrász, kozmetikus is kaszakötelezett lehet

Már vizsgálja a kormány az online pénztárgépek kötelezővé tételét a szolgáltatók között is, akik a rendelet első körében eleinte kimaradtak a kötelezettség alól – írja a Népszabadság. Várhatóan a fodrászok, orvosok, majd a taxisok is online pénztárgéppel adhatnak csak nyugtát. A szaktárcánál egyelőre azt válaszolták, hogy „nem zajlik konkrét jogszabály-előkészítés az ügyben”.

Hvg.hu: Áfacsalásra utalnak a hipermarketek szuperolcsó termékei

Hvg.hu: Áfacsalásra utalnak a hipermarketek szuperolcsó termékei

Liszt, cukor, étolaj és tej szerepelt a hvg.hu vásárlási listáján, amelyeket szinte minden hipermarketben áfacsalásra gyanút adó áron tudtak megvenni. Arra voltak kíváncsiak, hogy fél évvel az áfabotrány kirobbanása után miért is lehet bizonyos termékekhez rendkívül kedvező áron hozzájutni. Több áruházláncnál is találtak olyan szuperolcsó, külföldről behozott terméket, amelyekhez olcsóbban juthatunk hozzá, mint a származási országukban.

Három év után nőtt az élelmiszer- és vegyiáru forgalom

Három év után nőtt az élelmiszer- és vegyiáru forgalom

Két éves csökkenés után mennyiségben is nőtt az élelmiszer- és vegyiáru-kiskereskedelem forgalma Magyarországon. Az idei első negyedév során 1,6 százalékkal több árut adtak el a boltok, mint tavaly ugyanekkor. Ezzel egy időben értéket tekintve a forgalom 3,5 százalékkal nőtt, ami Európában az egyik legjelentősebb mértékű javulás. Az élelmiszerek, háztartási vegyiáruk és kozmetikumok fogyasztói átlagára 1,9 százalékkal emelkedett – állapítja meg negyedéves jelentésében a Nielsen.

Utcák vállalkozásai, egyesüljetek!

Utcák vállalkozásai, egyesüljetek!

Együtt hatékonyabban értékesíthetik termékeiket az egy utcában működő vállalkozók. A mintát Bécstől lesték el a Belvárosi utca menedzsment (BUM) projekt elindítói. A program tavaly márciusban indult hét utcával, de már újabb csatlakozott. A lényeg, hogy a tagok közösen hirdetik a lehetőségeket, megosztoznak a marketing- és reklámköltségeken.

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

Online árverésen lehet megszerezni a Tesco működésből kivont, használt, de még jó állapotú berendezéseit. A kétfordulós aukción az üzletekből és a logisztikai bázisokról származó eszközökre lehet licitálni. Találhatók a kínálatban bálázógépek, irodakonténerek, informatikai eszközök is. Nagy tételben hirdetnek eladásra irodai nyomtatókat és multifunkciós eszközöket, a teljes kikiáltási ár 15-20 millió forint. Az első forduló május 30-án, a második június 12-én zárul.

Növekedett a Spar forgalma és hálózata

Növekedett a Spar forgalma és hálózata

Az előző évinél 7,6 százalékkal nagyobb, 453,7 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly a Spar Magyarország Kft. - közölte a cég az MTI-vel. A társaság négy új szupermarketet nyitott, emellett két City Spar üzemeltetését kezdte meg, üzlethálózata 2013 végén 401 egységből állt, összesen több mint 398 ezer négyzetméter eladótérrel. A cég tovább szélesítette kiskereskedelmi partnerhálózatát. Franchise-üzleteinek száma az év végéig tizenegyre nőtt.

Polcpénz nem vész el, csak átalakul

Polcpénz nem vész el, csak átalakul

Megmaradt a polcpénz rendszere a nagyobb áruházakban, láncoknál, csak másképp nevezik – állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A kereskedelemben ezzel együtt csökkent a beszállítók sérelmére elkövetett jogsértések aránya a 2012-es jogszabályváltozások óta – írta a hétfői Napi Gazdaság.