Hamarosan kizárólag a Laurel önkiszolgáló kasszáin lehet fizetni a Decathlonokban

Tavaly jelentek meg az első darabok, jövőre már az összes Decathlon-üzletben kizárólag önkiszolgáló kasszák üzemelnek – mindez ráadásul egy hazai informatikai cég, a Laurel jóvoltából. A félelmek ellenére a lépés nem jár elbocsátásokkal, a hazai fejlesztésű kasszákkal pedig azóta külföldi Decathlonokban is találkozhatunk - áll a Forbes online kiadásának cikkében.

Meredeken lassult a kiskereskedelem csaknem minden szegmense

A várakozásoktól elmaradva a nyers adat szerint 4,1%-kal, naptárhatástól megtisztítva 4,5%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest, meredeken lassulva az elmúlt hónapokban mért , bőven két számjegyű növekedésekhez képest, míg az árbevétel a magas infláció miatt 18%-kal 1429,5 milliárd forintra ugrott – tudatta a Magyar Bankholding friss elemzése nyomán a Trade magazin portál.

Negyedével esett a magyarok fizetőképessége, és ez csak romlani fog

2022 második negyedévében jelentősen csökkent az Intrum fizetőképességi index értéke, a lakosság pénzügyi helyzetét jelző mutató negyedéves szinten 22 százalékkal esett vissza, derült ki a követéskezelő cég és a GKI Gazdaságkutató Zrt. közös felméréséből, amit a Forbes online kiadása is közölt. Év végéig tovább csökkenhet a fizetőképesség, ami 2022-23-ban akár recesszióhoz is vezethet.

Elárulta az IKEA, milyen változásokat tervez a közeljövőben

Sokakat meglepett, hogy az IKEA csökkentette nyitvatartási idejét a magyarországi áruházaiban, méghozzá 16 százalékkal. A svéd bútoróriás hazai leányvállalata a Világgazdaságnak ismertette, mi áll a lépés hátterében, illetve milyen további beruházásokat, fejlesztéseket terveznek. Kiderült, hogy az átalakítás érinti a munkaszervezést, a hangsúly pedig egyre inkább az online megoldásokon van. A vállalat számára az is fontos, hogy ne csak a fővárosi és az agglomerációs, hanem az országos fogyasztói igényeket is kielégítse.

Továbbra sincs veszélyben a hazai élelmiszer-ellátás szakértők szerint

A magas termelési költségek és a bizonytalan gazdasági környezet mellett most már az aszály is nehezíti a termelők helyzetét, de Magyarországon továbbra sincs veszélyben az élelmiszer-biztonság – hangsúlyozták a szakértők az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. agrár- és élelmiszeripari üzletágának rendezvényén Budapesten. Az eseményről az MTI-re hivatkozva a Trade magazin portál is beszámolt.

A kereskedőknek is nagy veszteséget okoznak az internetes csalások

Egy új kutatás aggasztó tendenciára hívja fel a figyelmet az internetes tranzakciók területén.A Juniper Research tanulmánya szerint 2023 és 2027 között globális szinten csak az online fizetési csalások miatt a kereskedők összesen több mint 343 milliárd dollár (jelenlegi árfolyamon több mint 130 ezermilliárd forint) veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni - írja a European Supermarket Magazine (ESM) cikke nyomán a Store Insider portál.