Százával értékesít targoncákat a Tesco

Százával értékesít targoncákat a Tesco

Több mint 100 targoncát ad el a Tesco magyarországi áruházlánca. Az értékesítésre az online árverési formát választották. Ez lehet az év legnépszerűbb internetes műszaki aukciója Magyarországon, hiszen a tapasztalatok szerint a targoncák mindig a legkeresettebb tételek közé tartoztak. Az eszközöket személyesen is megtekinthetik az érdeklődők az árverés zárása előtti napon.

Jól jártak a vasárnap kinyitó boltok

Jól jártak a vasárnap kinyitó boltok

Jól jártak azok a boltok, amelyek éltek a lehetőséggel, és az első szabad vasárnapon azonnal megnyitottak a vásárlók előtt. A rendszerszintű visszaállás a vasárnapi vásárlásra azonban hosszabb folyamat lesz. Várható, hogy hosszabb távon a legkisebb kereskedők járnak rosszul, akik eddig egyedüliként lehettek nyitva a hét utolsó napján.

Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Az egy főre jutó átlagos havi kiadás 8,9 százalékkal nőtt 2015-ben és átlagosan 74 608 forintot tett ki. Olyan tételek, mint a háztartásban elfogyasztott élelmiszerek, a lakásfenntartás és háztartási energia, valamint a közlekedés, a kiadások 59,7 százalékát vitték el – derül ki Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összefoglaló jelentéséből.

Még több iparosnak kell kassza

Még több iparosnak kell kassza

Miközben újabb piac nyílt az online kasszák gyártói és forgalmazói előtt, arra is figyelniük kell, hogy felfrissítsék a gépeket, méghozzá viszonylag szoros határidővel. A rendeletben érintett kör a korábbi tervezethez képest bővült, az órások, cipészek, számítógép és telefonszerelők, kulcsmásolók, gravírozók is online kasszával dolgoznak szeptember után.

Drágulást hozna a vasárnapi boltzár eltörlése

Drágulást hozna a vasárnapi boltzár eltörlése

A többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. Szerdán döntött a Kúria arról, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezhet a vasárnapi boltzár eltörléséről – írja az Origo.