Élelmiszer-eladásban jól állunk

Élelmiszer-eladásban jól állunk

Értékben 4,6 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az idei első negyedév során a tavalyi első három hónaphoz képest. Ez a harmadik legnagyobb mutató a vizsgált huszonegy európai ország rangsorában Törökország (+9,7%) és Lengyelország (+4,8%) után. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen negyedévenkénti európai elemzése.

Hűségkártyákat is tud kezelni az eBlokk rendszer

Hűségkártyákat is tud kezelni az eBlokk rendszer

Minden hűségkártya kezelésére alkalmassá tehető az eBlokk rendszer, legyen szó a Laurel Cégcsoport fejlesztéséről, vagy a kereskedő saját, független loyalty rendszeréről – adta hírül az informatikai vállalkozás. Az eBlokk megoldást a Kereskedj Okosan! Retail Konferencián mutatták be májusban, szakmai körökben máris nagy érdeklődést váltott ki. 

Beindultak a béremelések a kiskereskedelemben

Beindultak a béremelések a kiskereskedelemben

A Lidl Magyarország július elsejétől 15 százalékkal megemeli a vállalat minden fizikai dolgozójának bérét, így a márciusi 5 százalékos emeléssel együtt 20 százalékkal emelkedik idén a vállalat mintegy 3600 alkalmazottjának fizetése – közölte a Lidl. Más kiskereskedelmi láncoknál is várható a bérrendezés.