Fellendült a Pick Pack Pontok forgalma

Fellendült a Pick Pack Pontok forgalma

Az immár 6 éves Pick Pack Pont szolgáltatás továbbra is töretlenül növekszik, ami a tavalyi karácsonyi szezonban 26 %-kal több kézbesített csomagot jelentett az előző év azonos időszakához képest. Mindez összefügg az e-kereskedelem további térnyerésével – írja a Trade magazin.

Ilyen lesz a jövő webáruháza

Ilyen lesz a jövő webáruháza

Az online kereskedelmi trendek elemzésével próbája feltérképezni egy szaklap, milyen lesz a jövő webáruháza. Az Internet Retailer szerint nem csak az áruk és az árak versenye lesz meghatározó, egyre nagyobb hangsúlyt kap a vásárlási élmény, az unalmas, egysíkú webáruházak korszaka hamarosan lejár.

NGM: Jó évet zárt a kereskedelem

NGM: Jó évet zárt a kereskedelem

Az eddigi adatok alapján kifejezetten jó évet zárt 2015-ben a kiskereskedelem, a forgalom bővülése már 30 hónapja folyamatos – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára.

Megvették a Praktiker magyarországi áruházait

Megvették a Praktiker magyarországi áruházait

Új tulajdonoshoz került a magyarországi Praktiker áruházlánc. A társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került - közölte a barkácsáruház-lánc az MTI-vel.

Lázár: Szó sincs nemzeti italboltról

Lázár: Szó sincs nemzeti italboltról

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, a kormány nem tervezi nemzeti italboltok létrehozását, nincs terv állami hálózatra, monopólium létrehozására. Mindezt a korábban megjelent sajtóinformációkra reagálva jelentette be a miniszter.

Később kezdtek zuhanni az árak

Később kezdtek zuhanni az árak

Az adventi időszakban a kiskereskedelem több szereplője csúcsra járt, ami annak köszönhető, hogy ez alatt a négy hét alatt vasárnap sem korlátozták a nyitva tartást. Idén a korábbi évekkel ellentétben a nagy leárazások nem indultak be a szenteste előtt, az árakat a két ünnep közötti napokban kezdték levágni a kereskedők – írja a vg.hu.