Komolyabb bírság vár a webáruházakra

Komolyabb bírság vár a webáruházakra

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alaposan megemelné a szabálytalan webáruházakra kiszabható bírságokat. A szegmens évente 30-40 százalék körül bővül, 10 év alatt forgalma megtízszereződött, így a bírságbevételek is arányosan növekednek – írja a Világgazdaság.

Forgókemencék a hotelben

Forgókemencék a hotelben

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

Arcot vesztett cigaretták

Arcot vesztett cigaretták

Múlt szombaton hatályba lépett a dohánytermékek csomagolását szabályozó új kormányrendelet, amely szerint az új dohánytermékek már csak egységes csomagolásban kerülhetnek piacra, de a már piacon lévő márkák és típusok átmeneti mentességet kapnak, ezeket 2016. december 31-éig lehet gyártani, importálni, bejegyzett kereskedő által fogadni és 2017. május 20-áig lehet forgalomba hozni – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Magyarország még mindig olcsó

Magyarország még mindig olcsó

Egyre több külföldi jön hozzánk egy, legfeljebb két napra, kifejezetten azért, hogy bevásároljon. A boltokban a magyarok jövedelmének erősödése is érződik, ugyanakkor egyre több külföldi intézi nálunk a nagybevásárlását; utóbbiak azonban kétszer annyit költenek, mint a magyarok külföldön.

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses fizetésre is alkalmas lesz az a húsz ital- és áruautomata, amely a MIÁSZ és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót egy pilot keretében. A felhasználóbarát egyérintéses technológia ugyan a hagyományos kereskedelmi és szolgáltató cégek leolvasóiban már régen megjelent, az automaták piacán azonban eddig kevés helyen találkozhattunk vele.

Jobban fogynak a prémium termékek

Jobban fogynak a prémium termékek

Mintegy 356 milliárd forint forgalmat bonyolított le tavaly a kiskereskedelem háztartási vegyi áruból és kozmetikumból, ez 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mennyiséget tekintve változatlan maradt az eladás – derül ki a Nielsen Kiskereskedelmi Indexéből.