Tonnaszám vesz szőlőt a Tokaj Kereskedőház

Tonnaszám vesz szőlőt a Tokaj Kereskedőház

Idén 100 ezer mázsa szőlő felvásárlását tervezi a Tokaj Kereskedőház Zrt. A legalacsonyabb kilónkénti árral számolva várhatóan a minimális termelői árbevétel is meghaladja a hektáronkénti 1,1 millió forintot - közölte a cég az MTI-vel. Egy kiló aszú akár 2500 forintot is érhet.

Többmilliós fogyasztóvédelmi bírság húsvét előtt

Többmilliós fogyasztóvédelmi bírság húsvét előtt

Összesen hét és fél millió forintra bírságolták azokat az üzleteket, amelyekben valamilyen szabálytalanságot találtak a fogyasztóvédők egy március eleje óta tartó ellenőrzéssorozatban. Főleg a húsokat, a tojásokat és a csokinyulakat vizsgálták. Szerencsére a csokinyuszik többségét rendben találták.

Fesztivállal úszhatják meg a boltbezárást

Fesztivállal úszhatják meg a boltbezárást

Újabb törvénymódosítást nyújt be még ebben a hónapban a kormány azért, hogy korlátozni lehessen az örökségvédelmi területeken is a nyitva tartást. Ma az ügyben két jogszabály módosításáról is szavaznak a honatyák. Ezek szerint tényleg csak adventi bérpótlékot vezetnének be, így a raktárosoknak és a kötelező zárást megúszó üzletek dolgozóinak továbbra is csak 50 százalékos kiegészítés jár.

Alibabához költözött az Amazon

Alibabához költözött az Amazon

Az Alibaba online piacterén nyit saját üzletet az Amazon, az amerikai cég a gyorsan bővülő kínai piac kínálta lehetőségeket igyekszik ezzel kihasználni. Az eMarketer előrejelzése szerint az idén közel 1600 milliárd dollárt költenek el a felhasználók a webáruházakban világszerte.

Tiltakoznak a taxisok az online kasszák miatt

Tiltakoznak a taxisok az online kasszák miatt

Egyeztetést kezdeményeznek a taxisok a Nemzetgazdasági Minisztériummal, miután a tervek szerint nekik is kötelezővé tenné a kormány az online pénztárgép használatát. Ilyen készüléket kellene bekötniük a fodrászoknak és a kozmetikusoknak is. Az utóbbiak ipartestülete a szolgáltatások drágulására számít.

Egyre több idénymunkást jelentenek be

Egyre több idénymunkást jelentenek be

A turizmus és a kereskedelem idénymunkásainak számottevő részét manapság már bejelentik az adóhivatalnak. Ez a tendencia az utóbbi években erősödött, korábban a fekete foglalkoztatás volt a jellemzőbb. Tavaly a néhány napos, egy-két hetes alkalmi munkákból nagyjából 730 ezer ember jutott legális jövedelemhez – írja a Magyar Nemzet Online. Ez a szám két éve még csak 632 ezer volt.

Élelmiszerdrágulást hozhat a GMO-tilalom

Élelmiszerdrágulást hozhat a GMO-tilalom

Akár 10-20 százalékkal is megdrágítaná az élelmiszerek árát, ha Magyarország tisztán GMO-mentes gyártásra állna át – vélik a szakértők. Azt, hogy génmódosítás-mentes tej, hús és tojás előállítására készül Magyarország, a napokban jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium. A fő gond az, hogy nincs igazán alternatívája a takarmányozásban a szójának, amely a legfőbb fehérjeforrás, és amiből a gazdák elsősorban génkezelt dél-amerikai terményt vásárolnak– írja a vg.hu.