Arcot vesztett cigaretták

Arcot vesztett cigaretták

Múlt szombaton hatályba lépett a dohánytermékek csomagolását szabályozó új kormányrendelet, amely szerint az új dohánytermékek már csak egységes csomagolásban kerülhetnek piacra, de a már piacon lévő márkák és típusok átmeneti mentességet kapnak, ezeket 2016. december 31-éig lehet gyártani, importálni, bejegyzett kereskedő által fogadni és 2017. május 20-áig lehet forgalomba hozni – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Magyarország még mindig olcsó

Magyarország még mindig olcsó

Egyre több külföldi jön hozzánk egy, legfeljebb két napra, kifejezetten azért, hogy bevásároljon. A boltokban a magyarok jövedelmének erősödése is érződik, ugyanakkor egyre több külföldi intézi nálunk a nagybevásárlását; utóbbiak azonban kétszer annyit költenek, mint a magyarok külföldön.

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses fizetésre is alkalmas lesz az a húsz ital- és áruautomata, amely a MIÁSZ és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót egy pilot keretében. A felhasználóbarát egyérintéses technológia ugyan a hagyományos kereskedelmi és szolgáltató cégek leolvasóiban már régen megjelent, az automaták piacán azonban eddig kevés helyen találkozhattunk vele.

Jobban fogynak a prémium termékek

Jobban fogynak a prémium termékek

Mintegy 356 milliárd forint forgalmat bonyolított le tavaly a kiskereskedelem háztartási vegyi áruból és kozmetikumból, ez 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mennyiséget tekintve változatlan maradt az eladás – derül ki a Nielsen Kiskereskedelmi Indexéből.

Már el is késett a karácsonyi ajándék?

Már el is késett a karácsonyi ajándék?

A karácsonyi időszakban akár 50 nap is lehet a külföldről megrendelt áru átfutási ideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Posta közös közleményében azt írta, mintegy 15 millió csomag kezelésével számolnak. Az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások piaca évente átlagosan 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik.