Már el is késett a karácsonyi ajándék?

Már el is késett a karácsonyi ajándék?

A karácsonyi időszakban akár 50 nap is lehet a külföldről megrendelt áru átfutási ideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Posta közös közleményében azt írta, mintegy 15 millió csomag kezelésével számolnak. Az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások piaca évente átlagosan 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik.

Online vásárló lesz év végére az ország negyede

Online vásárló lesz év végére az ország negyede

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon az idei év végére, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százaléka − derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu legfrissebb közös felméréséből. Többségük rutinos vevő, aki évente több mint hat alkalommal használja az internetet áruk, eszközök beszerzésére – írja az MTI.

MZ/X, hol a babkonzerv?

MZ/X, hol a babkonzerv?

Új dimenzióba került a vásárlók tájékoztatása, miután bemutatták Peppert, a bolti robotot. Az android ismeri a bolt teljes árukészletét. A robot a vevők köszöntésén kívül alkalmas arra, hogy tájékoztassa őket, mit, hol találnak az üzletben. Ravasz szenzorai vizsgálják az ügyfelek arckifejezését, így tudja, elégedettek-e?

Még finomabb lesz a magyar csokoládé

Még finomabb lesz a magyar csokoládé

Korszerű technológiákkal ismerkednek a hazai cukrászok, miközben a gépek által egyenletes minőséget állíthatnak elő, akár nagy tételben is. A magyar piacon is kialakult, megerősödött már egy réteg, amely egyre komolyabb eszközöket vásárol annak érdekében, hogy javítsa a minőséget és új piacokat szerezzen.

Kibúvó: Már két CBA-t nyilvánítottak piaccá

Kibúvó: Már két CBA-t nyilvánítottak piaccá

Mostantól vasárnap is nyitva tarthat a balatonfenyvesi és balatonakali CBA, ugyanis piacnak nyilvánították. A vasárnapi zárva tartásról szóló törvény nem terjed ki a piacokra, azok nyitva lehetnek. Korábban is felmerült, hogy a boltok kibújhatnak a boltzár alól, ha piaccá nyilvánítják azokat. A „piac” jogi értelmezése ugyanis meglehetősen szellős, tulajdonképpen a helyi jegyző értelmezésén múlik, mi számít annak.

Végleg bezár a luxusáruház

Végleg bezár a luxusáruház

Alig kétéves működés után július 31-én bezár az Andrássy úti Il Bacio di Stile nevű luxusáruház, közölte a tulajdonos, Gattyán György cége. A Docler csoport közleménye szerint Gattyán nem finanszírozza tovább a veszteségesen üzemelő áruházat. A veszteség okaként az Andrássy út megcsappant turistaforgalmát és a költséges üzemeltetést említik.