Perel a CBA a smucigvád miatt

Perel a CBA a smucigvád miatt

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez − közölte a CBA Kereskedelmi Kft. az MTI-vel. Egy összehasonlító cikk szerint az üzletláncnál a dolgozók átlagbére 134 ezer forint, ami a legalacsonyabb a szektorban.

Változtak az élelmiszer-jelölés szabályai

Új korszak kezdődött az élelmiszerek jelölésében. Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben, így életbe lépett az a szabályozás, amely szerint az allergének kiírása is kötelező, emellett a tápértéket is fel kell tüntetni. A szabályozás így azonos lett az EU összes országában. A korábbi három rendeletet egy váltotta fel, de az ellenőrző hatóságok ugyanazok maradnak, és a szankciók mértéke sem változik.

Vigyázni kell a külföldről rendelt potencianövelőkkel

Vigyázni kell a külföldről rendelt potencianövelőkkel

A külföldről rendelt árukat is ellenőrzi a NAV, ezért érdemes elolvasni a hatóság Facebook oldalán közzétett tájékoztatót. Különösen oda kell figyelni gyógyszerek, potencianövelők rendelésekor, mert ezek gyakran hamis, egészséget károsító termékek. Hamis áruk, jogvédett szoftverek rendelése után várható, hogy a hatóság eljárást indít. Az EU-n kívüli termékek 22 euró értékhatárig vám-és adómentesek.

Nehogymá’ a kenyeres pult irányítsa a kemencét…

Nehogymá’ a kenyeres pult irányítsa a kemencét…

Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma. A folyamat megállíthatatlan. Hamarosan eljuthatunk oda, hogy az üresedő kenyeres pult indítja majd be a kemencét, önmagától észlelve, hogy fogyóban van az áru. Az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte – derül ki a Vodafone felmérésből, amelynek eredményét az MTI tette közzé.

Milliós bírságok árubemutatók szervezőinek

Csaknem 12 millió forint bírságot kell fizetniük árubemutatót szervező cégeknek, mert megszegték az adatvédelmi előírásokat. A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy több társaság vizsgálata még folyamatban van. Az egyik céget a maximumot megközelítő 9 millió forintra bírságoltak. A fogyasztóvédelmi hatóságnál is kiemelt figyelmet kapnak az árubemutatók.

Az onlinekassza jobb a számlalottónál

Az onlinekassza jobb a számlalottónál

Számlalottót indított a szlovák kormány. A kezdeményezés nagy sikerrel működik, havi két sorsolást tartanak, a fődíj 10 000 euró. Magyarországon nem működött hatékonyan ez a játék, ezért meg is szűnt. A NAV elnökhelyettese inkább az online pénztárgépek bevezetésében bízik. Varga Árpád szerint nyáron már mindenhol lesz online pénztárgép az országban. A bevallott bevételek már most emelkedtek – írta a hjb.hu.

Figyelmeztet a NAV: Álellenőrök használják ki a kasszacserét

Figyelmeztet a NAV: Álellenőrök használják ki a kasszacserét

Álellenőrök lépnek fel a NAV munkatársai nevében. A jelenség elharapódzott a kasszacsere felgyorsulásával, hiszen a vállalkozók több ellenőrzésre számítanak. A NAV közleményben figyelmeztet arra, hogy legyenek körültekintőek a vállalkozók. Leírják, hogyan állapítható meg, valóban a hatóság munkatársaival van-e dolguk. Mindenképpen kérjék el az igazolványt, valamint a megbízólevelet – javasolják.