Pályázati támogatással alapvetően új, környezetbarát energiarendszert dolgozott ki a Prímaenergia Zrt.

A nemrégiben nyert, mintegy 236,7 millió forintos európai uniós támogatással megvalósuló, 4898,3 millió összértékű beruházás célja, hogy a Prímaenergia egy komplex, hálózatfüggetlen energiaellátó rendszert dolgozzon ki, amely alkalmas a hálózattól távoli létesítmények környezettudatos, mégis stabil ellátására.

Magyar multivá vált a gyermelyi gyártó

A magyar tetőfedésgyártó szegmens egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása, a gyermelyi székhelyű TRM Pro Kft. a Magyar Multi Program keretében beadott pályázati terve a megvalósítás fázisába lépett. A megítélt 963,5 millió forint állami támogatás egy részét a cég a kapacitásai bővítésére költi.

Rangos egyetemi kitüntetést kapott a hazai ökogazdálkodás vezéregyénisége

Az alma mater érdekében végzett kiemelkedő szolgálatáért Wittmann Antal-díjjal tüntette ki Dr. Roszík Pétert Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. Az elismert szakembert a legtöbben a hazai biokultúra érdekében végzett öt évtizedes kutató, minősítő és agrokulturális munkájáról ismerik.

Itt a BDO részletes listája a jövőre várható adózási változásokról!

Magyarország Kormánya benyújtotta az Országgyűlés elé a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatát, amelyben 4,1 százalékos gazdasági növekedés, 3,5 százalékos hiánycél, a jövő év végéig 73,8 százalékig csökkenő államadóssági ráta és 5,2 százalékos infláció szerepel. Természetesen a javaslat az elfogadásig még több ponton is módosulhat, ám az irányvonalakkal már most érdemes mindenkinek tisztában lenni, hogy a felkészülést időben el lehessen kezdeni. A BDO hazai szakértői minden eddiginél részletesebben megvizsgálták a javaslat adózást érintő változásait, amiket Orbók Ilona, a BDO Magyarország adótanácsadási üzletágának ügyvezetője foglalt össze pontokba szedve.

Megérkezett Magyarországra a teherautó-szervizes multi

Megérkezett Magyarországra Európa legnagyobb márkafüggetlen teherautó- és buszszervizhálózata, az Alltrucks Truck & Trailer service. A 2013-ban a Bosch, a Knorr-Bremse és a ZF által alapított vállalatnak 700 műhelye van Európában, és Magyarországon is intenzív terjeszkedést tervez. A cég hazai képviseletét az Autonet Import Magyarország Kft. biztosítja.

A közösségi média dezinformációi mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik

Ötödik éve adja ki a tudomány helyzetéről szóló kutatását a 3M, a világ leginnovatívabb cége. A 17 országban, államonként 1000 fő bevonásával zajló felmérés rámutat: a többség bízik a tudomány képviselőiben és eredményeiben, és ez a bizalom a pandémia hatására csak nőtt. Nagy arányban aggasztja viszont a válaszadókat, hogy a tudomány hitelét a közösségi és hagyományos médiában terjedő, áltudományos és a tudományra hamisan hivatkozó dezinformációk alááshatják, ami hátráltatja a globális problémák közös megoldását.