Magyarország még mindig olcsó

Magyarország még mindig olcsó

Egyre több külföldi jön hozzánk egy, legfeljebb két napra, kifejezetten azért, hogy bevásároljon. A boltokban a magyarok jövedelmének erősödése is érződik, ugyanakkor egyre több külföldi intézi nálunk a nagybevásárlását; utóbbiak azonban kétszer annyit költenek, mint a magyarok külföldön.

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses ital- és áruautomaták jönnek

Egyérintéses fizetésre is alkalmas lesz az a húsz ital- és áruautomata, amely a MIÁSZ és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót egy pilot keretében. A felhasználóbarát egyérintéses technológia ugyan a hagyományos kereskedelmi és szolgáltató cégek leolvasóiban már régen megjelent, az automaták piacán azonban eddig kevés helyen találkozhattunk vele.

Jobban fogynak a prémium termékek

Jobban fogynak a prémium termékek

Mintegy 356 milliárd forint forgalmat bonyolított le tavaly a kiskereskedelem háztartási vegyi áruból és kozmetikumból, ez 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mennyiséget tekintve változatlan maradt az eladás – derül ki a Nielsen Kiskereskedelmi Indexéből.

Már el is késett a karácsonyi ajándék?

Már el is késett a karácsonyi ajándék?

A karácsonyi időszakban akár 50 nap is lehet a külföldről megrendelt áru átfutási ideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Posta közös közleményében azt írta, mintegy 15 millió csomag kezelésével számolnak. Az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások piaca évente átlagosan 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik.

Online vásárló lesz év végére az ország negyede

Online vásárló lesz év végére az ország negyede

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon az idei év végére, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százaléka − derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu legfrissebb közös felméréséből. Többségük rutinos vevő, aki évente több mint hat alkalommal használja az internetet áruk, eszközök beszerzésére – írja az MTI.