Javíthatja versenyképességét a Menzor BGMI Kft.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében benyújtott sikeres pályázata révén elnyert 87,87 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásból modernizálhatja működését és végezhet jelentős, versenyképességét javító fejlesztéseket a Menzor BGMI Kft. A pápai székhelyű vállalkozás „Nyitott csarnoképület” építése, technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása és nyelvi képzés céljából nyújtotta be pályázatát.

Javíthatja versenyképességét a Rédei-Fém Kft.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében benyújtott sikeres pályázata révén elnyert 209 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásból modernizálhatja működését és végezhet jelentős, versenyképességét javító fejlesztéseket a Rédei-Fém Kft. A mezőtúri székhelyű vállalkozás gépparkbővítés, valamint infrastrukturális- és ingatlanberuházás céljából nyújtotta be pályázatát.

Innovációk, amelyeket a természet ihletett

Innovációk, amelyeket a természet ihletett

Április 22-e a Föld napja, amikor is világszerte számos esemény hívja fel a figyelmet bolygónk megóvásának fontosságára. A 3M nemcsak ma, hanem az év 365 napján törekszik a környezet védelmére – főként, hogy a világ egyik legnagyobb gyártóvállalata számára a természet csodái olykor jelentős inspirációként is szolgálnak. A cég évente mintegy 1000 olyan új terméket vezet be, amelyek javítják az életminőséget, és előfordul, hogy egy-egy innovatív találmányhoz az állatvilágban megfigyelhető, látványos megoldások szolgáltatják az alapötletet. A Föld napja alkalmából a 3M öt ilyen „állati titkot” gyűjtött össze, amelyek egytől egyig megihlették a kutatóikat. Az összeállításból kiderül, mi a közös a gekkóban és egy ragasztószalagban, vagy épp mi a kapcsolat a zsiráf és az érszorító között!

Javíthatja versenyképességét a Pata József Gépipari Kft.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében benyújtott sikeres pályázata alapján 353,65 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásból modernizálhatja működését és végezhet jelentős, versenyképességét javító fejlesztéseket a Pata József Gépipari Kft. A fajszi székhelyű vállalkozás gépparkja bővítése és új gyártócsarnok építése mellett energetikai korszerűsítést végez.

A sztereotípiák is távol tartják a nőket a tudománytól

Február 11-e a Nők és Lányok a Tudományban Világnapja, amely immár 2015 óta hivatott felhívni a figyelmet a hölgyek fontos szerepére a kutatói, mérnöki vagy épp informatikai pályákon. A statisztikák szerint ezek az Európai Unióban is jellemzően a férfiak terepének számítanak, Magyarországon pedig az átlagnál is nagyobb az egyenlőtlenség. A változást sok más szereplő mellett a tudományos területen érdekelt nagyvállalatok is előremozdíthatják, ahogy azt a hazánkban is jelen lévő 3M-nél is szorgalmazzák.

Újabb hiánypótló szolgáltatóhelyet adtak át a fővárosban

RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ nyílt Budapest VIII. kerületében, ahol a világ számos pontján már sikerrel működő, idehaza most meghonosodó, „egyablakos” szolgáltatással várják az energetikai felújításra készülő lakosokat. A frissen átadott irodában helyet kap egy a PowerPoor projekt keretein belül létrejött, energiaszegénységgel küzdő háztartásokat segítő szolgáltatás is. 

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílik a Városházán

Eddig példa nélküli együttműködésben, újszerű funkcióval nyílt meg kedden a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében. A főpolgármester által felavatott központ a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet, ahol az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban részesülhetnek szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatásban.