Csekkautomaták lepik el a várost

Csekkautomaták lepik el a várost
A postahivatalokban egyre automatizáltabb a munka, és mára odáig jutott ez a folyamat, hogy nem kell szakértelem ahhoz, hogy valaki bedugja a csekket egy automatába. Így a következő logikus lépés a közhasználatú csekkbefizető automaták felállítása volt. 

 

Az első ilyen gépeket a Magyar Posta Zrt. a CBA Kereskedelmi Kft.-vel és a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve állította üzembe a gyorsabb és rugalmasabb ügyfélkiszolgálás érdekében. Összesen eddig 91 csekkbefizető automatát állítottak fel országszerte drogériákban és élelmiszerüzletekben.

A kezdeményezés nem egyedülálló, korábban a Tesco is próbálkozott egy saját rendszerrel, bár azzal vannak gondok a vásárlói visszajelzések szerint, míg az új eszközökkel még nincs igazán tapasztalat.

A most üzembe állított, posta által fejlesztett automata használata egyszerű, egy fizetési művelettel 290 000 Ft értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok – ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében – a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, majd a befizetett összeg fehér csekk esetén közvetlenül a számlakibocsátóhoz, sárga csekk esetén a számlakibocsátó számlavezető hitelintézetéhez kerül.

(Trade magazin nyomán)