Ma bezártak a bajban lévő CBA-központ boltjai

Még bizonytalannak tűnik a Palóc Kft. sorsa
Szeptember 15-e. Ma bezártak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez tartozó CBA üzletek, amely a lánc teljes keleti központját jelenti. Mintegy 1200 ember válhat munkanélkülivé, ha a vállalat helyzetét nem sikerül konszolidálni, vagy nem talál hamarosan vevőre.

Bár a kereskedelmi dolgozók manapság hamar kapnak munkát, azért 1200 hirtelen munkanélkülivé vált ember egyetlen régióban mindenképp gondot jelenthet. Különösen, hogy van, aki már ebben a hónapban sem kapta meg a fizetését, és úgy tudni, hogy szeptemberre a társadalombiztosítási járulékot sem fizette dolgozói után a cég. A vállalat vezetése egyelőre nem közölt semmit hivatalosan a dolgozókkal, csak türelmet kérnek tőlük. Más források arról szólnak, hogy a bajba került, már tavaly is veszteséges nógrádi munkáltató dolgozóinak a lánc más egységei kínálhatnak állást.

A vállalat Nógrád megye legnagyobb munkáltatója, és a CBA regionális központja. Az utóbbi hetekben már az áruhiány jeleit lehetett látni az üzletekben, ami arra utal, hogy az áruforgalmat finanszírozó pénzintézetek kiszállhattak a cég mögül. Így könnyen lehet, hogy a működést eddig finanszírozó bank döntésén múlik, merre folytatódik a Palóc története.

Más sajtóértesülések szerint már vevő is van az érintett 80 boltra, miközben a CBA központ szóvivője elmondta, hogy a Palóc Kft.-t kizárták a CBA-k sorából, mert régóta nem teljesítette a franchise szerződés szabályait.

A helyzet láthatóan zavaros, több forgatókönyv is elképzelhető, de talán már néhány napon belül kiderül, képes lesz-e folytatni tevékenységét a 80 bolt, és hogy mi lesz az ott dolgozók sorsa.