Szlovákiában örülhetnek a vasárnapi boltzárásnak

Szlovákiában örülhetnek a vasárnapi boltzárásnak
A szlovák kiskereskedők nagyobb forgalomra számítanak a határ menti üzletekben a Magyarországon bevezetett vasárnapi zárva tartás miatt. Komáromban például csak néhány kilométerrel kell messzebb menniük azoknak, akik vásárolni szeretnének, ugyanis Révkomáromban – elsősorban az áruházláncok – vasárnap is nyitva vannak.

Nemcsak a március 15-i nemzeti ünnep miatt maradt üres az egyik áruházlánc parkolója Komáromban, a legtöbb üzlet az év többi vasárnapján is zárva marad. Néhány kilométerrel odébb a szlovákiai Révkomáromban viszont nincsen korlátozás. Ezt sokan ki is használják – írja a Magyar Nemzet Online.
A magyar vásárlók szerint az árak Szlovákiában is hasonlók, sőt bizonyos termékek még olcsóbbak is. Ebben az euró árfolyama is nagy szerepet játszik. „Ha éppen jó az árfolyam, akkor megéri átjönni, itt is van olcsóbb meg drágább is” – nyilatkozta egy komáromi lakos a Hír TV-nek.
A szlovák kiskereskedők ezentúl a hét utolsó napján nagyobb forgalomra számítanak a magyarországi vasárnapi zárva tartás miatt. A pozsonyi parlament tavaly szeptemberben utasította el azt a szintén a kereszténydemokratáktól származó törvénymódosító javaslatot, amely az üzletek vasárnapi és ünnepnapi zárva tartását szorgalmazta. Szlovákiában, ahogy Magyarországon is a lakosság mintegy 30 százalékának van igénye a vasárnapi vásárlásra.