Új kényelmi szolgáltatás az online ipari árverésekhez

Új kényelmi szolgáltatás az online ipari árverésekhez

Új szolgáltatást vezetnek be a hazai online ipari árveréseken. A vevők a regisztráció után kitölthetnek egy online űrlapot, amely részletesen tartalmazza azokat a főbb tételeket, amelyek általában szerepelnek az aukciókon. Ugyanezen a lapon akár egyedi igényeiket is jelezhetik. Amikor a kínálatba kerülő tételek egyezést mutatnak a vevőjelölt érdeklődési körével, értesítést küld a rendszer.

Eladó nélküli bolt nyílt

Eladó nélküli bolt nyílt

A világon elsőként Svédországban nyílt meg olyan bolt, amely teljes mértékben emberi közreműködés nélkül üzemel, kivéve persze az árufeltöltést. A vásárlók egy mobilos app segítségével nyitják az ajtót, olvassák be a termékeket és fizetnek.

Hódít a polcrakész csomagolás

Hódít a polcrakész csomagolás

Néhány év alatt teljesen átalakulnak az áruházak polcsorai és megkezdik térhódításukat a „polcrakész” megoldások. Az egyik legnépszerűbb a Twin-Box, amelynél a szállítói csomagolás egyetlen pillanat alatt fogyasztóivá alakítható. A kiskereskedelmi vállalatoknál is kulcsfontosságú az innovatív csomagolások alkalmazása. 

Lájkkal már vásárolni is lehet

Lájkkal már vásárolni is lehet

A közösségi média nem csak az online kereskedelemben játszik fontos szerepet, egyre inkább teret kap a fizikai boltokban. Külföldön már több alkalommal kipróbálták, hogy a közösségi média alapegységei – a like és a tweet – akár direkt fizetésre is alkalmasak lehetnek – írja az Élelmiszer Magazin.

Arcfelismerő bankautomatát fejlesztettek ki

Arcfelismerő bankautomatát fejlesztettek ki

A bankkártya-tulajdonosok védelmének növelésére arcvonásokat felismerő bankautomatát mutattak be Kínában. Ez a világ első ilyen berendezése − számolt be az MTI a kínai sajtó alapján. A bankautomata a kínai állam elismervényét is megkapta, nemsokára kereskedelmi forgalomba kerül.

KKV-k és könyvelők munkáját segíti az új hazai startup

KKV-k és könyvelők munkáját segíti az új hazai startup

A dokumentumok, elsősorban számlák továbbításának új, digitális módját kínálja a számvitellel foglalkozóknak egy új, hazai fejlesztés. Az alkotói által dokumentumközműnek nevezett megoldás platformfüggetlen, és szakít a számlák papíralapú szállításának több évtizedes gyakorlatával.
A KKV szektor szereplőinek jelentős része külsős szakemberrel, könyvelőirodával végezteti számviteli, könyvelési feladatait. Az ehhez szükséges bizonylatokat, elsősorban bejövő és kibocsátott számlákat jellemzően papír alapon, havonta juttatják el. Ezt a gyakorlatot váltja ki egy 21. századhoz méltó megoldással az SDS Zrt. rendszere.

Zsebre tehető online pénztárgépet fejlesztettek ki

Zöld utat kapott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól az első, tableten működő online pénztárgép. Az eszköz lényegesen kisebb helyet foglal, mint egy hagyományos kassza, ugyanakkor a tudása megfelel egy PC-s pénztárgépének, így kereskedelmi háttérrendszerekhez is csatlakoztatható. Az új eszköz 120-130 ezer forinttal olcsóbb, mint a hasonló tudású, PC-alapú rendszerek.