Indul a MobilTárca kereskedelmi bevezetése

Indul a MobilTárca kereskedelmi bevezetése

Lezárult a MobilTárca napra pontosan egy éve elindított tesztüzeme, és teljes erőbedobással kezdődik a kereskedelmi bevezetése. Mintegy 350-400 ezerre becsüli a Magyar Mobiltárca Szövetség azok számát, akik az első körben nyitottak az NFC technológián alapuló, érintés nélküli fizetési szolgáltatásra – jelentette be a szervezet elnöke.

Innováció a vendéglátóiparban: Tablet váltja az étlapot

Innováció a vendéglátóiparban: Tablet váltja az étlapot

Forradalmasíthatja a vendéglátást az iMenu alkalmazás, amely egy Európai Unió által támogatott digitális étlap, pincér és éttermi fejlesztés egyben. A vendégek iPaden kapják meg az étlapot, amely számos információt ad az ételekről, italokról. A pincért is elektronikusan hívhatják, a rendelés pedig rögtön a konyhai nyomtatóra érkezik, így rövidül az elkészítési idő, de a fizetési procedúra is.

Hologram vetkőzik helyettünk, otthon nyomtathatunk kávéscsészét

Hologram vetkőzik helyettünk, otthon nyomtathatunk kávéscsészét

A nem túl távoli jövőben szükségtelen lesz levetkőzni a próbafülkében, hiszen hologramokkal próbálhatjuk fel a ruhákat, sőt, be sem kell menni az üzletbe. A jövőkutatók szerint egyre szélesebb körben terjednek el a hologramok, és a 3D nyomtatás is általánossá válik 10-20 éven belül – írja az Ameriport.hu. Az EBay újabb céget vásárolt fel, amely már kísérletezik a hologramos technológia elterjesztésével. Dubajban és Abu Dhabiban már így lehet ruhát próbálni.

Azonnal kasszírozhat a szállító egy új PDA-rendszerrel

Azonnal kasszírozhat a szállító egy új PDA-rendszerrel

Rugalmasabbá, követhetővé és gyorsabbá teszi a raktározás logisztikai folyamatait az a megoldás, amelyet most vezet be a piacra a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. A már létező nagykereskedelmi rendszer most kiegészül PDA-támogatással is – mondta a cég ügyvezetője. Végh Ferenc kiemelte, a folyamat a megrendeléstől a házhozszállításig teljesen elektronikus úton zajlik. A terítőjárat személyzete a megrendelés helyszínén kiszámlázhatja és kasszírozhatja is a bevételt.

Óriási munkalehetőség a Nagy Adat miatt

Egyre fontosabbá válik az adatok elemzése, értékelése a világban. A kereskedelemben is zajlik az a váltás, amelynek nyertesei azok lesznek, akik időben felismerik az információk értékét, és olyan megoldásokat választanak, amelyek elemzik az üzletük forgalmi adatait, leszűrik a lényeges információkat, kimutatásokat készítenek. Az IBM becslése szerint mintegy 2,5 exabit adat termelődik naponta. Az angolul Big Data-nak nevezett jelenséggel összefüggő teendők jövőre mintegy 3 millió új állást teremthetnek világszerte.

A „click and collect” lesz a hagyományos boltok megmentője

A „click and collect” lesz a hagyományos boltok megmentője

Átalakítja, de nem teszi tönkre a hagyományos kiskereskedelmet az online értékesítés. Elemzők úgy vélik, négy év múlva negyedével csökken a kereskedelmi ingatlanok száma Nagy-Britanniában. Miközben Nyugat-Európában 10 százalék az internetes vásárlások aránya, nálunk csupán 3 százalék, mintegy kétszázmilliárd forintos forgalommal, így a következő években Magyarországon nem várhatóak jelentős változások – írja a Világgazdaság.

Véredényei alapján azonosítja a vásárlót az új kassza

Véredényei alapján azonosítja a vásárlót az új kassza

Véredényei alapján azonosítja a vevőket a jövő kasszája. Egy svédországi feltaláló ötlete alapján egy alig 5 másodperc alatt lezajló, igen biztonságos, biometriai alapokon működő fizetési módot tesztelnek. A 15 darab kísérleti pénztárgépnél az azonosításhoz a vásárlók kézfejének vérereit világítják meg egy infravörös lámpával.

Küszöbön az ipari forradalom 4.0

Küszöbön az ipari forradalom 4.0

Új ipari forradalom küszöbén állunk, amelyben intelligens gyárak, digitális hálózatok, mindent átfonó kereskedelmi kapcsolatok jelentik a sarokköveket. Az integráció kiterjed a termelés és az áruellátás minden elemére, az ötletektől a gyártáson, a fejlesztésen és az üzemeltetésen át az értékesítésre, a szervizelésre és az újrahasznosításra. Ez az Ipar 4.0, a teljesen automatizált, integrált gyártási folyamatok forradalma – mondta Joe Kaeser, a Siemens elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságban. Az új gyártási trendek egyben a kereskedelemre is hatással lesznek, át kell alakítani a raktározási, kiszállítási folyamatokat, de a szakképzésnek is meg kell újulnia.