Egyérintő: Működik a magyar MobilTárca

Egyérintő: Működik a magyar MobilTárca

Elindította MobilTárca szolgáltatást a Telekom – jelentette be a társaság vezérigazgatója. A cég partnereinek, az OTP Banknak, a MasterCardnak, a SuperShopnak és az InterTicketnek köszönhetően már induláskor országszerte kiterjedt elfogadói hálózat várja a MobilTárca használóit. A rendszer pénztárcává alakítja az okostelefonokat, amelyekkel ugyanúgy lehet fizetni, mint PayPass kártyával. A készülék tartalmazza a hűségkártya alkalmazásokat, így a vásárláskor azonnal jóváíródnak a pontok a rendszerben, nem kell több plasztiklapot hordani és kezelni.

Okospolc, a kereskedők új csodafegyvere

Okospolc, a kereskedők új csodafegyvere

A magyar kereskedők számára is elérhetővé válik az a technikai megoldás, amely szoftveresen támogatja az eladást. A megoldás „megmondja”, az üzletben mely termékeket hová érdemes rakodni a polcokon. Az árukihelyezést támogató rendszer mellett a kereskedelem számos területén hoznak új elemeket – jelentette be a ma kezdődött Laurel Retail Konferencián Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője.

Bankkártyás fizetés − hamarosan az italautomatáknál is

Bankkártyás fizetés − hamarosan az italautomatáknál is

Bemutattak Magyarországon egy rendszert, amely lehetővé teszi, hogy érmék mellett bankkártyával is lehessen fizetni az italautomatáknál. A fejlesztő szerint az eszközök biztonságos és gyors fizetési lehetőséget nyújtanak az automata üzemeltetőjének és a vásárlónak is. Az eszközök bármilyen típusú kártya elfogadására alkalmasak.

Indul a MobilTárca kereskedelmi bevezetése

Indul a MobilTárca kereskedelmi bevezetése

Lezárult a MobilTárca napra pontosan egy éve elindított tesztüzeme, és teljes erőbedobással kezdődik a kereskedelmi bevezetése. Mintegy 350-400 ezerre becsüli a Magyar Mobiltárca Szövetség azok számát, akik az első körben nyitottak az NFC technológián alapuló, érintés nélküli fizetési szolgáltatásra – jelentette be a szervezet elnöke.

Innováció a vendéglátóiparban: Tablet váltja az étlapot

Innováció a vendéglátóiparban: Tablet váltja az étlapot

Forradalmasíthatja a vendéglátást az iMenu alkalmazás, amely egy Európai Unió által támogatott digitális étlap, pincér és éttermi fejlesztés egyben. A vendégek iPaden kapják meg az étlapot, amely számos információt ad az ételekről, italokról. A pincért is elektronikusan hívhatják, a rendelés pedig rögtön a konyhai nyomtatóra érkezik, így rövidül az elkészítési idő, de a fizetési procedúra is.

Hologram vetkőzik helyettünk, otthon nyomtathatunk kávéscsészét

Hologram vetkőzik helyettünk, otthon nyomtathatunk kávéscsészét

A nem túl távoli jövőben szükségtelen lesz levetkőzni a próbafülkében, hiszen hologramokkal próbálhatjuk fel a ruhákat, sőt, be sem kell menni az üzletbe. A jövőkutatók szerint egyre szélesebb körben terjednek el a hologramok, és a 3D nyomtatás is általánossá válik 10-20 éven belül – írja az Ameriport.hu. Az EBay újabb céget vásárolt fel, amely már kísérletezik a hologramos technológia elterjesztésével. Dubajban és Abu Dhabiban már így lehet ruhát próbálni.

Azonnal kasszírozhat a szállító egy új PDA-rendszerrel

Azonnal kasszírozhat a szállító egy új PDA-rendszerrel

Rugalmasabbá, követhetővé és gyorsabbá teszi a raktározás logisztikai folyamatait az a megoldás, amelyet most vezet be a piacra a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. A már létező nagykereskedelmi rendszer most kiegészül PDA-támogatással is – mondta a cég ügyvezetője. Végh Ferenc kiemelte, a folyamat a megrendeléstől a házhozszállításig teljesen elektronikus úton zajlik. A terítőjárat személyzete a megrendelés helyszínén kiszámlázhatja és kasszírozhatja is a bevételt.

Óriási munkalehetőség a Nagy Adat miatt

Egyre fontosabbá válik az adatok elemzése, értékelése a világban. A kereskedelemben is zajlik az a váltás, amelynek nyertesei azok lesznek, akik időben felismerik az információk értékét, és olyan megoldásokat választanak, amelyek elemzik az üzletük forgalmi adatait, leszűrik a lényeges információkat, kimutatásokat készítenek. Az IBM becslése szerint mintegy 2,5 exabit adat termelődik naponta. Az angolul Big Data-nak nevezett jelenséggel összefüggő teendők jövőre mintegy 3 millió új állást teremthetnek világszerte.