A „click and collect” lesz a hagyományos boltok megmentője

A „click and collect” lesz a hagyományos boltok megmentője

Átalakítja, de nem teszi tönkre a hagyományos kiskereskedelmet az online értékesítés. Elemzők úgy vélik, négy év múlva negyedével csökken a kereskedelmi ingatlanok száma Nagy-Britanniában. Miközben Nyugat-Európában 10 százalék az internetes vásárlások aránya, nálunk csupán 3 százalék, mintegy kétszázmilliárd forintos forgalommal, így a következő években Magyarországon nem várhatóak jelentős változások – írja a Világgazdaság.

Véredényei alapján azonosítja a vásárlót az új kassza

Véredényei alapján azonosítja a vásárlót az új kassza

Véredényei alapján azonosítja a vevőket a jövő kasszája. Egy svédországi feltaláló ötlete alapján egy alig 5 másodperc alatt lezajló, igen biztonságos, biometriai alapokon működő fizetési módot tesztelnek. A 15 darab kísérleti pénztárgépnél az azonosításhoz a vásárlók kézfejének vérereit világítják meg egy infravörös lámpával.

Küszöbön az ipari forradalom 4.0

Küszöbön az ipari forradalom 4.0

Új ipari forradalom küszöbén állunk, amelyben intelligens gyárak, digitális hálózatok, mindent átfonó kereskedelmi kapcsolatok jelentik a sarokköveket. Az integráció kiterjed a termelés és az áruellátás minden elemére, az ötletektől a gyártáson, a fejlesztésen és az üzemeltetésen át az értékesítésre, a szervizelésre és az újrahasznosításra. Ez az Ipar 4.0, a teljesen automatizált, integrált gyártási folyamatok forradalma – mondta Joe Kaeser, a Siemens elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságban. Az új gyártási trendek egyben a kereskedelemre is hatással lesznek, át kell alakítani a raktározási, kiszállítási folyamatokat, de a szakképzésnek is meg kell újulnia.