Eladó nélküli bolt nyílt

Eladó nélküli bolt nyílt
A világon elsőként Svédországban nyílt meg olyan bolt, amely teljes mértékben emberi közreműködés nélkül üzemel, kivéve persze az árufeltöltést. A vásárlók egy mobilos app segítségével nyitják az ajtót, olvassák be a termékeket és fizetnek.

 

Eladó nélküli, mobiltelefonos alkalmazás segítségével irányítható boltot nyitott egy szemfüles vállalkozó a svédországi Viken városkában. Az üzlet ajtaja az alkalmazás segítségével nyitható, a bevásárlókosárba tett termékeket ugyancsak a mobilos appon kell bejelölni. Ha végeztünk a vásárlással, ugyancsak az alkalmazás segítségével fizethetünk. A bolt ráadásul hitelez, csak a hó végén vonja le a vásárlások összegét a kártyáról.

Az alkalmazásnak köszönhetően a tulajdonosnak azonnali rálátása van, hogy milyen termékekből kell rendelnie. A rendszerbe előzetesen regisztrálni kell a bankkártya-adatok megadásával, ez is fokozza a biztonságot.  Nyilvánvaló, hogy a polcokat ember tölti fel áruval és a becsületességről híres svédeknél is a boltba szerelt kamerák sora csökkenti a lopások számát. Az állandóan üzemelő boltot főleg a fiatalok kedvelik.

Forrás: Trade magazin