Fizessünk ujjlenyomattal és szelfivel

Fizessünk ujjlenyomattal és szelfivel
A MasterCard október elején jelentette be, hogy Magyarországon és további tizenhárom európai országban is hamarosan elérhető az Identity Check nevű alkalmazása, amelynek segítségével ujjlenyomatunkkal vagy szelfinkkel engedélyezhetjük az online fizetést.

Így nem kell jelszavakat kitölteni, felhasználóneveket észben tartani, a fizetés könnyebb, gyorsabb lesz, ráadásul a biometrikus azonosításnál (ahol a személy egyedi testi jellemző igazolják a személyazonosságát, mint ez esetben is) nem hagyhatjuk, vagy felejthetjük el a kódunkat, és nem kerülhet illetéktelen kezébe.

A megoldás 2017-ben várhatóan világszerte elérhető lesz. A mostani, szélesebb körű bevezetést egy sikeres tesztidőszak előzte meg az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában. A Mastercard Identity Check alkalmazással nincs szükség jelszóra, így a kártyabirtokosok gyorsabban és biztonságosabban fizethetnek az interneten. Ez az e-kereskedők számára is új lehetőséget hozhat, a jelenleg használatos személyazonosságot ellenőrző módszerek ugyanis gyakran elijesztik a vásárlókat a hosszas procedúra miatt.

(Forrás: Trade magazin)