Egész IFA-t is találtak az illegális fémtelepen

Illegális fémtelepet számoltak fel Halásztelken a NAV ellenőrei, a fogás több mint két tonna ismeretlen eredetű fémtárgy. A telep tulajdonosa közúti ellenőrzés közben bukott le. A pénzügyőrök Halásztelken állítottak meg egy tehergépkocsit, amelyben igazoltatás közben rézzel bevont alumíniumkábeleket találtak – tájékoztatott a NAV sajtóiroda.


Több mint két tonna illegális fémtárgyat találtak a NAV ellenőrei egy közúti ellenőrzés nyomán. A megállított gépjármű vezetője bevallotta, hogy egy volt TSZ területén, engedély nélkül gyűjt különböző fémhulladékokat, amelyeket különböző fémkereskedőnek ad el.
Az ellenőrök a megadott helyszínen több mint 2 tonnányi, különféle háztartási gépeket (fűnyíró, hűtő, mikrohullámú sütő), autóalkatrészeket, kerítéselemeket, elektronikai kábeleket, eszközöket, gépeket találtak, valamint egy a forgalomból ideiglenesen kivont IFA tehergépkocsit. Ezeknek a fémhulladékoknak a felvásárlása csak engedéllyel lehetséges, amellyel a tulajdonos nem rendelkezett, ennek ellenére 2010 óta üzletelt fémhulladékkal. Mostanáig több mint 55 tonna fémet adott el kereskedőnek.
A mostani razzián lefoglalt két tonna fémhulladék körülbelül 3 millió forintot érhet. A tulajdonosra az évek óta folytatott illegális tevékenység miatt akár több mint 10 millió forint bírság is kiszabható.