Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma

Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma
Megugró áfabevétel, több adózó vállalkozás és több százmilliós bírság − összesítette a NAV a belvárosi vendéglátóhelyek ellenőrzésének és az online pénztárgépek bevezetésének eredményeit. Az adóhatóság továbbra sem pihen, a turistaszezon újabb ellenőrzéseket hoz − írja a Napi.hu.

Tavaly augusztusban kezdte Budapest belvárosi vendéglátóhelyeinek átfogó ellenőrzését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert kirívóan alacsony volt az adózási, azon belül is a nyugtaadási fegyelem. Az adóhatóság az ország vidéki régiónak revizorait is bevetette, ezzel elkerülve, hogy a vendéglátósok felismerjék az ellenőröket. Így azt is megakadályozták, hogy az érintettek riadóztassák a többi szórakozóhelyet.
Amennyiben egy pesti romkocsmában, ahol este egy gombostűt sem lehet leejteni, mindössze 140 ezer forintos forgalmat regisztrálnak a nap végén, az minimum gyanús − mondta a vizsgálatok kezdetén Németh Gabriella, a NAV szóvivője. Az adatok őt igazolták, hiszen volt olyan vendéglátóhely, amelynek az ellenőrzés előtti, 200 ezer forintos napi átlagforgalma a revizorok látogatása után a kilencszeresére nőtt.