Érdemes kihasználni a pályázati kiírásokat

Érdemes kihasználni a pályázati kiírásokat
A kiskereskedők egyik problémája a forráshiány, sokan emiatt halasztják a fejlesztéseket, ami viszont versenyhátrányhoz vezet. Ilyenkor segíthetnek a pályázati források. Természetesen nagy figyelmet igényel, hogy értesüljünk a kiírásokról, célszerű ezért pályázatírók segítségét igénybe venni. Ez nem feltétlenül jár többletköltséggel, sokan sikerdíjas alapon dolgoznak, a kockázat így nem a vállalkozóé, csak nyertes pályázat után kell fizetnie.

 

Összegyűjtöttünk néhány aktuális lehetőséget, amelyeken már most pályázhatnak a vállalkozók, kiskereskedők.

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15

A pályázat célja a vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztésének támogatása. Ezen a kiíráson bármilyen méretű vállalat részt vehet. Az igényelhető támogatás összege minimum 50 millió, maximum 1 milliárd Ft. Benyújtási határidő: 2017. szeptember 29-ig.

 

Kapacitásbővítő beruházások támogatása - GINOP 1.2.2-15

A kiírás célja a kkv-k fejlődésének, piaci pozíciójának erősítése, beruházások támogatása, a helyi gazdaság erősítése. A pályázattal támogatható új eszköz beszerzése, anyagmozgatáshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó eszközbeszerzés, IT-fejlesztés (online megjelenés: domain-regisztráció és hozzá tartozó webtárhely, honlapkészítés). Az önrész legalább 25 millió forint, az igényelhető támogatás összege 5-50 millió forint. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. július 10-ig van mód.

 

Ismét élelmiszeripari pályázat várható

Várhatóan 2016-ban újból megnyílik az élelmiszer-feldolgozók fejlesztését szolgáló pályázat. A kiírás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának javításával vagy új termékek, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzem, vagy élelmiszeripari vállalkozás összteljesítménye, javuljanak az élelmiszerbiztonsági és higiéniai feltételek, csökkenjen a környezetterhelés. Elszámolható költségnek minősül majd a gép- és technológia beszerzés, épület építése és felújítása, a szoftverfejlesztés és hardverbeszerzés.

Annak érdekében, hogy rendszeresen értesüljenek az új lehetőségekről, a kiskereskedelmi szektor résztvevőinek is érdemes figyelni a www.palyazatihirek.eu weboldalt.