Egyre népszerűbbek a külföldi webshopok

Egyre népszerűbbek a külföldi webshopok

A friss kutatási adatok szerint egyre jobban kedvelik a magyar vásárlók a külföldi székhelyű webshopokat – olvasható a portfolio.hu-n. Aki itthon rendszeresen vásárol a neten, az könnyen nyit a nemzetközi netes boltok felé is. A hazai online üzletek pedig intenzívebben kimerészkednek a nemzetközi vizekre.

Újabb országban lépett piacra a magyar aukciós cég

Újabb országban lépett piacra a magyar aukciós cég

A szlovák után a cseh piacon is megkezdte működését a magyar Intergavel Aukciósház. Az online ipari árverésekkel foglalkozó cég piacra lépését segítette, hogy hosszú távú, jó együttműködés alakult ki a Tesco áruházakkal. Miután a kereskedelmi lánc közép-európai üzletei regionális irányítás alá kerültek, a korábban bevált módon, online aukción értékesítik a csere, vagy üzletbezárás miatt eladásra szánt eszközöket, berendezéseket.

Vészjelzés a világkereskedelemben

Vészjelzés a világkereskedelemben

A pénzügyi válság óta nem látott visszaesést szenvedett el a világkereskedelem tavaly, ami arra utal, hogy idén a világgazdaság egészének rossz éve lehet. A bajok egyik erős jele a kínai-brazil kereskedelem látványos összeomlása.

Tovább bővül a mobilfizetési piac

Újabb nagy szereplővel bővül a mobilfizetési piac, miután a Walmart is elérhetővé tette ezt a lehetőséget. A cég lépése azért meglepő, mert eddig főleg a technológiai vállalatok jártak élen az okostelefonok újszerű hasznosításában.

Nem érdekli a szlovákokat a számlalottó

A kezdeti nagy érdeklődés után tavaly jelentősen visszaesett a Szlovákiában 2013-ban bevezetett számlalottó résztvevőinek száma, az új szerencsejáték nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket − közölte keddi kiadásában a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap. Az új szerencsejátékot az állam adóbevételeinek növelése céljából vezette be a szlovák kormány. Abban bíztak, hogy mivel az új szerencsejátékban befizetett összeg nélkül, csupán a pénztári számlák sorszámának felhasználásával lehet részt venni, a számlák iránti megnövekedett igény hozzájárul majd az adóelkerülések csökkenéséhez is.