Amerikai-kínai tárgyalások: javult a befektetők hangulata

Jól fogadták a befektetők Ázsiában és a csendes-óceáni térségben pénteken Peking bejelentését, hogy újabb tárgyalási fordulót tartanak az amerikai-kínai kereskedelmi viták rendezéséről, miközben a recessziós félelmek hatására a piacok elkezdték beárazni egy amerikai kamatcsökkentés esélyeit.

Még mindig nem védi törvény a raktári dolgozók biztonságát

Folyamatosan nő a munkahelyi balesetek száma – 2018 első negyedévében például nem kevesebb, mint 10 391 alkalommal kellett orvost vagy mentőt riasztani a munkahelyeken. A problémák komoly hányadáért igazoltan a veszélyes eszközök felelősek. Ezek köre jogilag nem egészen egyértelmű, de az üzemeltetői tapasztalatok alapján az állványrendszerek, különösen, ha közöttük targoncák mozognak, mindenképp ide kell, hogy tartozzanak. Míg Németországban kötelező elvégezni ezek ellenőrzését, nálunk nem világos, hogy a vonatkozó törvény kiterjed-e rájuk, ugyanakkor egy sérült állvány akár életveszélyes lehet.

Új vízanalitikai rendszer kidolgozására nyert támogatást a NAIK vezetésével megalakult konzorcium

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ vezetésével megalakult konzorcium 544,22 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Nemzeti versenyképességi és kiválósági program” című pályázati kiíráson. A „Komplex vízminősítést in situ megvalósító, közvetlen és immunfluoreszcencián, valamint optikai és lézeres plazma-színképelemzésen alapuló, moduláris, érzékelő- és műszercsalád kifejlesztése, továbbá az alkalmazási területek kutatása” című projekt megvalósítását 2017 februárjában kezdték meg.

Új támogatás az ökogazdáknak – december 1. és 15. között lehet beadni a pályázatokat!

Új támogatás az ökogazdáknak – december 1. és 15. között lehet beadni a pályázatokat!

Nincs idő a késlekedésre: 5 éven át biztosít jelentős összegeket az október 29-én megjelent, 12 milliárd forintos keretösszegű „Ökológiai gazdálkodásra való áttérés, ökológiai gazdaság fenntartása” című pályázat.  Ennek apropójából tart előadássorozatot november 21.-én és 22.-én a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ország több városában.