Új időszámítás Hevesen

A hevesi vasbeton előregyártó teljes kapacitását átvette az egyik legismertebb hazai építőipari nagyvállalat, a Grabarics Építőipari Kft. A korábban hányatott sorsú, de korszerű üzemben új időszámítás kezdődik, a gyár Grabarics VasBeton, röviden GVB márkanéven folytatja munkáját. Változik a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, ahogy lecserélődött a gyár teljes vezérkara és mérnökállománya is. Eközben a fizikai dolgozók munkahelye nemcsak megmarad, de létszámuk várhatóan a duplájára bővül, ami a régió számára is új álláslehetőségeket jelent.

Az ügyfélmegtartás biztosítéka a jó szakember

Az ügyfélmegtartás biztosítéka a jó szakember

A digitális ipari forradalom csúcsán a vállalatok fejlesztési terveit beárnyékolja az évek óta tartó, egyre jelentősebb szakemberhiány. Az idén 30 éves ProgAdat Kft. sajátos választ adott a problémára: munkatársaik zöme évtizedek óta velük van, ahogy első ügyfelei közül is majdnem száznak a mai napig dolgoznak.

Szakképzett eladókat az áruházakba!

Szakképzett eladókat az áruházakba!

A fogyasztók megfelelő tájékoztatása érdekében a jövőben meghatározott szakképesítéssel rendelkező eladók alkalmazását írhatják elő azokban az áruházakban, ahol nemcsak napi fogyasztási cikkeket kínálnak, hanem például műszaki vagy ruházati termékeket is – tudta meg a Magyar Idők. Ma egyeztetnek a kereskedelmi vállalatok szakmai szervezeteinek képviselőivel az ágazatot érintő új javaslatokról. A dolgozók védelme érdekében az is szándék, hogy kötelező alkalmazotti létszámot írjanak elő a boltokban.

Hogyan lehet átszemélyesíteni egy pénztárgépet?

Hogyan lehet átszemélyesíteni egy pénztárgépet?

Az online pénztárgépekre vonatkozó műszaki előírásokat a 9/2016 (III.25.) NGM rendelet megváltoztatta. Az új követelményeknek megfelelő pénztárgépek alkalmasak az üzemeltető váltás megvalósítására, azaz „átszemélyesítés”-re. Erre szükség lehet a pénztárgép üzemeltetőjének megváltozásakor, például a pénztárgép eladásakor, vagy bérelt pénztárgép esetén a bérlés elején és végén. Ugyancsak szükség lehet az átszemélyesítésre akkor, ha megváltozik a pénztárgép üzemeltető adó törzsszáma (az adószám első nyolc számjegye), például a cég átalakulása, beolvadása (stb.) esetén. Az átszemélyesítést előírja a jogszabály a cserepénztárgép szerviz általi kiadásakor és visszavételekor.