Szerződés híján ennyiért kézbesíti a webshopok csomagjait az MPL

Közzétette a Magyar Posta, milyen költségekkel szállít ki azokból a webáruházakból, amelyek nem kötnek külön szerződést a vállalattal – közölte az Infostart cikkére hivatkozva a Pénzcentrum portál. Mint arról korábban már lehetett olvasni, március végétől minden hazai kiskereskedelmi internetes áruház köteles felkínálni a Posta kiszállítási szolgáltatását. Szerződni nem kötelező az állami céggel, de akkor a csomagokért nem megy „házhoz” a futár, azt a webshopoknak kell feladni.

Teljesen automata kasszarendszert vezetett be az ALDI az USA-ban

A német gyökerű üzletlánc Magyarországon még azok közé a cégek közé tartozik, amelyek ellenállnak a kasszazóna-automatizálási trendeknek, ám az Egyesült Államokban most óriási lépést ettek ilyen irányban. Az ALDI a Grabango technológiai céggel együttműködve telepítette első teljesen automata kasszarendszerét Chicagóban, amely révén a vásárlók a termékek külön scannelése nélkül távozhatnak az üzletből – számolt be róla a Grocery Dive híre nyomán a Trade magazin portál.

Letarolja a hazai e-kereskedelmi piacot a Temu

A kínai online piactér ugyan még csak pár hónapja jelent meg a hazai piacon, de az agresszív hirdetési politikára és árazásra alapuló stratégiájával máris a hazai e-kereskedelmi piac fontos szereplőjévé vált. A g7.hu portál most összegyűjtött néhány aktuális statisztikát, hírt az állóvizet alaposan felkavaró céggel kapcsolatban.

Nem ad ki több plasztik hűségkártyát a Rossmann

A fenntarthatóság jegyében az újonnan regisztrálók már csak virtuális kártyákat igényelhetnek. A Rossmann Magyarország hosszú távú célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a környezetre és a társadalomra, valamint hozzájáruljon az ökológiai lábnyom csökkentéséhez – áll a Store Insider portál cikkében.

A Pepco szerint ismét gondok lehetnek az ellátási láncban

Ha a Vörös-tenger sokáig nem lesz járható, újra problémák léphetnek fel a különböző termékek és alapanyagok áramlásában. A helyzetre figyelmeztető Pepco termékeinek elérhetőségét ezzel együtt egyelőre csak korlátozottan befolyásolják a húszik támadásai – adta hírül a vállalat tájékoztatása nyomán a Világgazdaság portál.