Hűségkártyákat is tud kezelni az eBlokk rendszer

Hűségkártyákat is tud kezelni az eBlokk rendszer

Minden hűségkártya kezelésére alkalmassá tehető az eBlokk rendszer, legyen szó a Laurel Cégcsoport fejlesztéséről, vagy a kereskedő saját, független loyalty rendszeréről – adta hírül az informatikai vállalkozás. Az eBlokk megoldást a Kereskedj Okosan! Retail Konferencián mutatták be májusban, szakmai körökben máris nagy érdeklődést váltott ki. 

Beindultak a béremelések a kiskereskedelemben

Beindultak a béremelések a kiskereskedelemben

A Lidl Magyarország július elsejétől 15 százalékkal megemeli a vállalat minden fizikai dolgozójának bérét, így a márciusi 5 százalékos emeléssel együtt 20 százalékkal emelkedik idén a vállalat mintegy 3600 alkalmazottjának fizetése – közölte a Lidl. Más kiskereskedelmi láncoknál is várható a bérrendezés.

Milliárdos bírság a kasszák miatt

Milliárdos bírság a kasszák miatt

Csaknem 80 ezer ellenőrzést végeztek tavaly az adóellenőrök az online pénztárgépek működésével összefüggésben – tájékoztatta a NAV a Figyelő Online munkatársát. Az ellenőrzések során 1,2 milliárd forintnyi mulasztási bírságot szabott ki a hivatal, egy vizsgálatra átlagosan 88,7 ezer forint büntetés jutott. 

Tovább nőhet a kiskereskedelem

Tovább nőhet a kiskereskedelem

Folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése az év során az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, ennek okaként elsősorban a nettó reálbérek emelkedését említették. Az előrejelzés szerint a növekedés egész évben kitart.

Sávos bérpótlék is jöhet vasárnap

Sávos bérpótlék is jöhet vasárnap

Két forgatókönyv van terítéken a kereskedelemben dolgozók vasárnapi pótlékáról. Az egyik verzió szerint legyen több mint 100 százalék a pluszjuttatás egységesen, a másik szerint sávosan változzon a mértéke, például délig maradjon a jelenlegi 50, utána emelkedjen 200 százalékra, később pedig akár még magasabbra is – írja a Világgazdaság.

A vasárnap dolgozók követelik a bérpótlékot

A vasárnap dolgozók követelik a bérpótlékot

A boltok vasárnapi, újbóli nyitvatartására vonatkozó szabállyal együtt a kereskedelemben dolgozók vasárnapi pótléka százról ötven százalékra csökkent. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete el akarja érni, hogy a pótlékukat növeljék, így a bevásárlóközpontokban dolgozókét is – írja a kisalfold.hu.

Százával értékesít targoncákat a Tesco

Százával értékesít targoncákat a Tesco

Több mint 100 targoncát ad el a Tesco magyarországi áruházlánca. Az értékesítésre az online árverési formát választották. Ez lehet az év legnépszerűbb internetes műszaki aukciója Magyarországon, hiszen a tapasztalatok szerint a targoncák mindig a legkeresettebb tételek közé tartoztak. Az eszközöket személyesen is megtekinthetik az érdeklődők az árverés zárása előtti napon.