Elmaradt a roham az első adventi vasárnapon

Elmaradt a roham az első adventi vasárnapon

Súlyos túlterheltséggel számolnak az áruházláncok dolgozói a múlt vasárnappal kezdődött karácsonyi bevásárlási időszakban. A Tescónál például a korábbi évekkel ellentétben már szezonális dolgozókkal sem tudják pótolni a hiányzó munkaerőt. Az első adventi vasárnap ugyanakkor nem hozott kiugró forgalmat az üzletekben.

Tudatos kereskedelem erős hardverekkel

Tudatos kereskedelem erős hardverekkel

A vállalkozók közül a legtöbben tisztában vannak az intelligens kereskedelmi rendszerek előnyeivel. A tudatos kereskedelmi tevékenységhez tartozik a készletvezetés, a kasszazóna optimalizálása, a megfelelő pénztárgéprendszer kiválasztása. A kereskedelmi szoftverek működése természetesen akkor optimális, ha erős hardveren futnak, hiszen ez alapvetően befolyásolja a műveleti időket. Az alábbiakban bemutatjuk a Laurel cégcsoport megoldásait, amelyekhez a DELL Magyarország hardvereit ajánljuk.

Magyar cég értékesíti a külföldi Tesco-k eszközeit is

Magyar cég értékesíti a külföldi Tesco-k eszközeit is

Kilép a nemzetközi piacra a műszaki online árverések specialistája, az Intergavel Aukciósház. Hamarosan Szlovákiában, majd Csehországban és Lengyelországban is szervez árveréseket a 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás. A Tesco közép-európai hálózatában az időszakos csere, vagy egyéb ok miatt kiárusítandó termékeket, eszközöket fogják internetes aukción értékesíteni.

Több ezer munkahelyet veszített az ország

Több ezer munkahelyet veszített az ország

A két legnagyobb kereskedelmi lánc és a bevásárlóközpontosok közszájon forgó becslése szerint összesen hat-hétezer állás nem jött létre a kormányzati megszorítások miatt. A kiskereskedelmi ágazat nagyjait sújtó rendelkezéseket tetézte a vasárnapi bezárás is, aminek következtében további ötezer állás tűnt el az ágazatból.

Több tartós műszaki cikket vettünk

A tartós műszaki cikkek értékesítése 4,9 százalékkal nőtt Magyarországon az idei második negyedévben a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A növekedés motorja a támogatott hűtőgépcsere-program és az okostelefonok iránti kereslet - derül ki a GfK kutatásából.

Business Superbrands díjazott lett a Laurel márka

Idén nyolcadik alkalommal ítélte oda a Business Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a rangos díjat az üzleti márkáknak. A bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják a Laurel Kft. eddigi sikerességét és hitelességét. Azért fontos szakmai elismerés ez, mert a jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.