Több tartós műszaki cikket vettünk

A tartós műszaki cikkek értékesítése 4,9 százalékkal nőtt Magyarországon az idei második negyedévben a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A növekedés motorja a támogatott hűtőgépcsere-program és az okostelefonok iránti kereslet - derül ki a GfK kutatásából.

Business Superbrands díjazott lett a Laurel márka

Idén nyolcadik alkalommal ítélte oda a Business Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a rangos díjat az üzleti márkáknak. A bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják a Laurel Kft. eddigi sikerességét és hitelességét. Azért fontos szakmai elismerés ez, mert a jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.

Folyamatosan bővül a kiskereskedelem

Az adatokból egyértelműen kitűnik, hogy a lakosság bizalma megvan, hiszen csaknem két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A kereskedelem szempontjából is fontos, hogy az emberek bízzanak a jövőben, mert akkor bátrabban vásárolnak − mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 csatornán. Főként az online kiskereskedelem növekedett.

Tablet segít kiválasztani a lábbelit

Tablet segít kiválasztani a lábbelit

Rendhagyó, a legújabb technikát felhasználó bolt nyílt ma Budapesten. A vásárló nem a polcok, dobozok labirintusában bolyongva keresgél megfelelő cipőt, hanem egy iPad segítségével ismerhetik meg az árukészletet. Kizárólag azokat a cipőket látják, amelyekből biztosan van raktáron a méretükben. Az újítás – amelyet még Nyugat-Európában sem próbáltak ki – ötvözi a személyes és az online vásárlás előnyeit.

Év Boltja: Még várják a nevezéseket

A héten még lehet nevezni az Év Boltja 2015 versenyre. A pályázatot különböző kategóriákban írták ki, kisboltok, diszkontok, szupermarketek, szakboltok, drogériák külön-külön kategóriában nevezhetnek. A cél, hogy megtalálják a legjobb élelmiszert és más, FMCG terméket kínáló üzleteket.

Az új pénztárgépek megvételét is támogatja az állam

Az új pénztárgépek megvételét is támogatja az állam

Állami támogatással számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeket hamarosan kötelez a jogszabály, hogy az adóhivatallal állandó elektronikus kapcsolatban lévő pénztárgépeket szerezzenek be − írja a Napi Gazdaság, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárára hivatkozva. A támogatás összege egyelőre nem ismert. Az eredeti elképzelésekhez képest is bővül a kötelezettek köre, az állatorvosok, fényképészek és a konditermet üzemeltetők is képbe kerültek.

Kötélhúzás: Mégis lesz Spar a benzinkúton

Kötélhúzás: Mégis lesz Spar a benzinkúton

Hiába hoztak rá külön törvényt, az OMV-kutakon létesült Spar Express üzletek továbbra is nyitva lesznek vasárnap, a boltokat a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd. A kormány ugyan nem engedne több kiskaput, mégis létesülnek. Kedden megjelent a vasárnapi zárva tartási törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendelet is.