Május végétől bírságolható a kettős minőség

A fogyasztóvédelmi világnapon Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára  közölte, hogy tavasz végétől bírságolható a kettős minőség  - tudósít a tárca által az MTI-hez eljuttatott közlemény nyomán a Store Insider portál.

A Laurel innovációi is ott lesznek a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon

A Jövő Áruházában számos újszerű és izgalmas megoldás mellett bemutatja a Laurel az első teljesen magyar fejlesztésű önkiszolgáló kasszát, amely tökéletesen illeszkedik a vásárlói szokások átalakulásának trendjébe, a Ceres pedig megújuló szortimentjére hívja fel a látogatóközönség figyelmét, az egészségtudatos fogyasztók számára kifejlesztett legújabb innovációját, a különleges Ceres Zöldséges veknit fókuszba helyezve - számolt be róla a Trade magazin portál.

GLS-vezér: Biztos, hogy jönni fog az Amazon Magyarországra

"Nem mondom, hogy nem feszít a munkaerőhiány, de a piac szabályozza önmagát. A szolgáltatásoknak működni kell, ha nagyon megdrágul a munkaerő, akkor drágulás lesz a piacon. De ez előbb-utóbb egyensúlyba fog kerülni, úgy gondolom, ezek átmeneti időszakok. Ezt minden cégnek menedzselnie kell, persze lesznek ennek is vesztesei, akik nem tudják ezeket a kihívásokat kezelni" - fogalmazott a Pénzcentrumnak adott, alább is olvasható interjújában Farkas Gergely. A GLS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a csomagszállítás jelenéről és jövőjéről nyilatkozott a gazdasági portálnak, olyan témákat is érintve, mint a csomagautomaták térnyerése, az Amazon terjeszkedése vagy éppen a szén-dioxid-kibocsátás problémája a fuvarozásban. 

Akár 50%-os drágulás is jöhet a hazai éttermekben

Az egyre súlyosabb munkaerőhiány, a nagyot emelkedő bérek, a durván növekvő nyersanyag- és energiaköltségek egyaránt sújtják a vendéglátást. A Portfolio portál által megkérdezett vállalkozók abban egyetértenek, hogy a talpon maradt éttermek szempontjából kulcsfontosságú volt az a kormányzati döntés, hogy a koronavírus-járvány negyedik és ötödik hullámában nem kellett bezárniuk. Most az a kérdés, hogy az előttünk álló időszakban hogyan tudnak úgy működni, hogy ne legyenek veszteségesek.