Utcák vállalkozásai, egyesüljetek!

Utcák vállalkozásai, egyesüljetek!

Együtt hatékonyabban értékesíthetik termékeiket az egy utcában működő vállalkozók. A mintát Bécstől lesték el a Belvárosi utca menedzsment (BUM) projekt elindítói. A program tavaly márciusban indult hét utcával, de már újabb csatlakozott. A lényeg, hogy a tagok közösen hirdetik a lehetőségeket, megosztoznak a marketing- és reklámköltségeken.

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

Online árverésen lehet megszerezni a Tesco működésből kivont, használt, de még jó állapotú berendezéseit. A kétfordulós aukción az üzletekből és a logisztikai bázisokról származó eszközökre lehet licitálni. Találhatók a kínálatban bálázógépek, irodakonténerek, informatikai eszközök is. Nagy tételben hirdetnek eladásra irodai nyomtatókat és multifunkciós eszközöket, a teljes kikiáltási ár 15-20 millió forint. Az első forduló május 30-án, a második június 12-én zárul.

Növekedett a Spar forgalma és hálózata

Növekedett a Spar forgalma és hálózata

Az előző évinél 7,6 százalékkal nagyobb, 453,7 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly a Spar Magyarország Kft. - közölte a cég az MTI-vel. A társaság négy új szupermarketet nyitott, emellett két City Spar üzemeltetését kezdte meg, üzlethálózata 2013 végén 401 egységből állt, összesen több mint 398 ezer négyzetméter eladótérrel. A cég tovább szélesítette kiskereskedelmi partnerhálózatát. Franchise-üzleteinek száma az év végéig tizenegyre nőtt.

Polcpénz nem vész el, csak átalakul

Polcpénz nem vész el, csak átalakul

Megmaradt a polcpénz rendszere a nagyobb áruházakban, láncoknál, csak másképp nevezik – állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A kereskedelemben ezzel együtt csökkent a beszállítók sérelmére elkövetett jogsértések aránya a 2012-es jogszabályváltozások óta – írta a hétfői Napi Gazdaság.