Hiánypótló alkalmazás debütált Magyarországon

Ingyenes gázasszisztenst fejlesztett a Prímaenergia Zrt. a palackos gázt fogyasztók és autógáz-felhasználók számára. Az új magyar mobilalkalmazás nemcsak megmutatja, hol van a legközelebbi autógázkút, hanem a palackcserét is megkönnyíti, és még a palack töltöttségét is segít megállapítani.

Fizessünk ujjlenyomattal és szelfivel

Fizessünk ujjlenyomattal és szelfivel

A MasterCard október elején jelentette be, hogy Magyarországon és további tizenhárom európai országban is hamarosan elérhető az Identity Check nevű alkalmazása, amelynek segítségével ujjlenyomatunkkal vagy szelfinkkel engedélyezhetjük az online fizetést.

Száműzné a blokkokat a Tesco

Száműzné a blokkokat a Tesco

A vásárlások után kapott blokkot a legtöbben szinte egyből a kukába dobjuk. Ha pedig eltesszük, akkor szinte soha nem találjuk meg, amikor szükségünk lenne rá. Ennek azonban hamarosan vége lehet, ugyanis a Tesco egy nagy újítással kísérletezik, ami megszüntetné a papír blokkokat. Az üzletlánc egy olyan rendszert tesztel, ami a blokk helyett az okostelefonunkra küldi a vásárlásról a nyugtát. Magyarországon egy hasonló, felhasználásra kész megoldást már bemutattak a hazai fejlesztő cég májusi konferenciáján – írja a Pénzcentrum.