Hiánypótlásra kötelezték az első onlinekassza-kérelmet

Az MKEH-tól megtudtuk, hiánypótlásra kötelezték az első onlinekassza-kérelmet benyújtó vállalkozást, így még mindig nem derülhet ki, melyik cég pályázott. Érdekesség, hogy ez a vállalkozás mindjárt az első lehetséges napon, március 20-án beadta a kérelmét, és rögtön két pénztárgéptípusra, azóta viszont még senki sem követte a példáját.

A 15 napos határidő még nem telt le, a kérdéses ügyek hiánypótlási fázisban vannak – közölte az MKEH az onlinekassza.hu érdeklődésére. Mint elmondták, a forgalmazási engedélyezési eljárás a kérelem átvizsgálásával kezdik. Ha a kérelemhez nem csatolták az előírt mellékleteket, akkor az engedélyező hatóság hiánypótlásra szólítja fel az ügyfelet. Az ügyintézési határidőbe ez nem számít bele. Ha ezen kívül a hivatal egyéb adatok közlését is kéri a pályázótól, akkor az sem számít bele a 15 napba.

Mint megtudtuk, eddig egyetlen forgalmazó nyújtott be kérelmet, mindjárt két pénztárgép-típusra, így arra is kíváncsiak voltunk, az MKEH képes lesz-e a határidőn belül elvégezni az ellenőrzési eljárásokat, ha tömegesen érkeznek majd az igények.

A hivatal közölte, a feladat eredményes végrehajtását nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos ügyként kezelik. Éppen ezért az új típusú pénztárgépek forgalmazásának engedélyezésére és a típusvizsgálatokra a felkészülést az MKEH már ez év elején megkezdte. A szükséges fejlesztések megtörténtek, az erőforrások rendelkezésre állnak ehhez – szögezte le a szervezet.